Snart er det 17. mai med fest, barnetog, bjørka på Eidsvoll og chickelacke og alt det der.

Med andre ord, det er den norske grunnlovens bursdag og Norges nasjonaldag. Og om ikke det er verd å feiere med bobler eller på annen måte, så vet ikke jeg. Her er noen forslag på musserende vin til nasjonaldagen.  Og det fine med å smake bobler, er at man av til får gjensyn med gamle kjente.

Tribaut Schloesser Cuvée René Brut. Frankrike, Champagne. Pris kr. 451,90 Poeng: 92/100

Druene er Chardonnay 70%, Pinot Noir 30%. Fin gul farge med et lite grønt skjær. Flotte små bobler. Duft av eple, kjeks, blomster og bitte litt fat. Smaken er riktig frisk med en fin fylde. Mjuk og kremet. Meget godt balansert syre og sødme. En lang og elegant ettersmak. Passer til lyst kjøtt eller bare nytelse. Meget bra kjøp.

Henriot Blanc de Blancs. Frankrike, Champagne. Pris kr. 389,90 Poeng: 92/100

Drua er Chardonnay. Gyllengrønn på fargen. Bitte små, fine bobler. Herlig duft av epler, hint av sitrus og blomst. Veldig frisk og fyldig på smak. Fruktig med eple som gjennomgående smak. Fin syre og lett sødme. En meget bra ettersmak. Passer til både skalldyr og kos. Meget bra kjøp.

Krack Blanc de Blancs Brut Nature 2016. Tyskland, Pfalz, Deidesheim. Pris kr. 309,- Poeng 89/100

Drua er Weissburgunder. Lys gul på farge med et bitte lite grønt skjær. Elegante bobler. Fin duft av epler, sitrus og brødbakst. Frisk og fruktig på smak med en god munnfølelse. Bra syre. Lever opp til duften med sine epler og brødbakst. En lang og god ettersmak. Passer fint sammen med spekemat. Meget bra kjøp.

Philizot & Fils Brut numéro 3. Frankrike, Champagne. Pris kr 259,90Poeng 89/100

Druene er Pinot Meunier 30%, Pinot Noir 35%, Chardonnay 35%. Gulgrønn farge. Vakre små bobler. Duften har sitrus, epler og fine hint av brødbakst. Smaken imponerer, med en frisk fin fylde. Lever flott opp til duften med sin sitrus og gule epler. Meget bra balansert. En lett sødme i ettersmaken. En vin som fungerer glimrende til kos og lette retter. Dette er et røverkjøp. En ekte løp og kjøp vin.

Louis Picamelot Les Terroirs Cremant de Bourgogne Brut. Frankrike, Burgund. Pris kr. Kr. 189,90. Poeng 88/100

Druene er Chardonnay 41%, Pinot Noir 39%, Aligoté 20%. Vinen har en fin gul farge. Små, fine bobler. Bra fruktig duft med epler og noe toast. Smaken er frisk og fruktig. Meget bra balansert syre og sødme. God ettersmak. Passer fint sammen med gode venner og småretter. En veldig bra Cremant til en mørk onsdag i januar. Meget bra kjøp.

Fernand Engel Cremant d’Alsace Chardonnay Brut. Frankrike, Alsace, Pris kr.198,- Poeng 88/100

Dette er en sjelden god opplevelse. Fargen er gyllen med skjær av grønt. Lekker duft av epler, kjeks og hint av røde bær som rips. Med andre ord, duft av en varm sommerdag. Flotte små bobler som kiler nesen om man stikker den for dypt i glasset. Smaken lever riktig bra opp til duften med god fylde og friskhet. Her er det epler og en perfekt syre og sødme med en ettersmak som er riktig bra. Dette er en vin som kan brukes til nesten alt men aller best til kos.

La Tordera Otreval Valdobbiadene Prosecco Superiore Uten sukker 2017. Italia, Veneto, Conegliano Valdobbiadene Prosecco. Pris kr. 179,- Poeng: 86/100

Godt Drikke har hatt gleden av å smake tidligere årganger av denne Proseccoen. Og som forrige gang, så blir man like overasket over vinen som er noe helt annet enn det man forventer seg.

Druene er Verdiso 15%, Glera 85%. En gulgrønn farge, hvitt fint skum og elegante bobler. Duften er intens med sitrus, grønne epler med hint av urter og bitte litt kjeks. Smaken er frisk, fruktig med en bra munnfølelse. Den lever fint opp til duften med sin sitrus og grønne epler. Vinen har en godt balansert syre og sødme. En god ettersmak. Dette er en vin som vil fungere glimrende både til frukt og kos. Meget bra kjøp.

Pasqua Prosecco Frizzante 2017. Italia, Veneto. Pris kr. 129,90 Poeng 84/100

Laget på Glera druen, er lyse gul og har bitte små fine perlende bobler som gjør meg glad. Og det skader jo heller ikke at den dufter sitrus, epler og har hint av pærer. Og smaken er akkurat som en perlende vin skal være. Frisk, fruktig og tørr. Og så er den skremmende lett å drikke. Denne vinen passer best til latter, venner og en lykkelige aften. Til denne prisen? Ta to!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.