Noen akevitt som passer sammen med krepsefesten og andre skalldyr.

Nå er jeg ikke noen akevittekspert. Langt derifra. Men jeg har vært en flittig gjest der det serveres kreps. Det finnes knapt noe som er mere sensommer og lykke enn akkurat kreps, snaps, øl og venner. Så her er noen forslag på akevitt som følger krepsen på en riktig bra måte.

Guovssahas Akevihtta – Nordlyset Akevitt. Norge.

En fatmodnet norsk akevitt som blant annet er krydret med einer fra Tana. Den har en fin, gylden farge. Fin duft av krydder, einer og sitrus. Smaken lever opp til duften, med en bra fylde, god sitrus og krydder. Denne akevitten rocker mer enn tanabreddens ungdom.

Norkap Akvavit. Danmark.

Lys gyllen farge. Fin duft av kvann, sitrus, anis og karve. Rund og mild på smaken. Lever fint opp til duften med sitrus, anis og karve. Lang, elegant ettersmak. Meget bra kjøp.

O.P. Anderson Extra Aquavit. Sverige

En klassiker til kreps. Krydret med fennikel, karve og anis. Modnet 8 måneder på eikefat. Gyllenbrun på fargen, dufter av karve, anis og fat. Smaken lever opp til duften med bra fylde. Passer bra sammen med kreps og krydderost.

Skåne Akvavit. Sverige.

Også en klassiker på krepsebordet. Krydret på samme måte som O.P Anderson, men betydelig mildere og rundere i smaken. Med andre ord, mild og behagelig smak av karve, anis og fennikel. Farlig lettdrikkelig.

Løiten Linie. Norge

Ikke et ekte krepsebord uten Løiten. Lys gyllen på fargen.  Duft av sitrus, karve og andre bra krydderdufter. Hint av eik. Smaken har bra fylde med smak av karve, sitrus og hint av vanilje. Lang, elegant ettersmak.

Hellstrøm Aquavit. Norge

For meg er denne akevitten en ny opplevelse, men en positiv sådan. Fin gyllen farge med god duft av sitrus, anis, karve og det lille udefinerbare. Smaken er mild og rund. Bra med karve, bra krydder og en fin ettersmak.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.