Av og til får jeg et sånt veldig sug i magen. Det er som om tarmtottene roper til hjernen at den vil ha bobler. Masser av bobler. Gode bobler. Og dette er hva de roper etter.

Laurent-Perrier Rosé Frankrike, Champagne 89 poeng

laurent-perrier-cuvee-roseFin lyserosa farge. Vakre små bobler. Duft av røde bær med hint av blomster og kjeks. Fin fruktig smak, med epler og sitrus. Bra balansert syre og sødme. Lang og fin ettersmak. Best til kos, men fin sammen med lyst kjøtt.

Billecart-Salmon Réserve Brut Frankrike, Champagne 89 poeng.

Gulgrønn på fargen, lekre bobler. Duft av sitrus, grønne epler og hint av kjeks. Nesten en klassisk duft fra Champagne. Smaken har den sammen sitrusen og eplene som i duften. God fruktighet. Bra balanse med en lang og frisk ettersmak. Siden det er skalldyrsesong så prøv denne sammen med nyfanget hummer. Stor opplevelse.

Ruinart Brut, Frankrike, Champagne. 88 poeng.ruinart-brut-1

Bare for å ha sagt det, jeg forventet meg mer i forhold til pris. Men ikke dermed sagt at det er noen dårlig opplevelse. Tvert imot. Gulgrønn på fargen. Duft av sitrus, søte epler og kjeks. Smaken er frisk og fruktig. Lever fint opp til duften med sitrus, kjeks og epler. Bra balanse mellom syre og sødme. Frisk og fin ettersmak. Passer fint til skalldyr og kos.

Follador Valdobbiadene Superiore di Cartizze Brut. Italia, Veneto, Conegliano Valdobbiadene Prosecco 88 poeng

Testens billigste men langt fra den dårligste. Her er det mengder av god vin for pengene. Lysegul på fargen. Små, elegante bobler. Duft av sitrus, epler og hint av fersken. Bra smak av fersken, sitrus og epler. Bra balanse mellom syre og sødme. Lang og fin ettersmak. Her er det kos for alle pengene.

Jura cremant 1Ganevat Crémant du Jura Nature Non dosé 89 poeng

Denne vinen er produsert av Anne og Jean-Francois Ganevat. Fargen er blekt gyllen. Elegante små bobler med en deilig duft av sitrus, blomster, brødbakst. Smaken lever riktig bra opp til duften med sitrus og en riktig god fylde. Lang og fin ettersmak. Passer glimrende som aperitiff, til skalldyr og grønn ertesuppe. Men, aller best samme med venner og kos. Meget godt kjøp.

Raumland Riesling Prestige Brut 2008 93 poeng

En sekt og min store favoritt. Lys gyllen på fargen. Vakre små bobler. Gule epler, situs, brødbakst og bitte litt petroleum på duften. En fantastisk fylde. Her er det epler og sitrus fra duften, perfekt balansert syre og sødme. Lang og tørr ettersmak. Kan brukes til fet fingermat, men aller best til nytelse alene. Ta to flasker, for dette er en ekte løp og kjøp vin.

Visste du at musserende vin er perfekt mot forkjølelse? Noen glass om morgenen vil ikke på noen som helst måte gjøre deg frisk, men forkjølelsen blir veldig mye morsommere.

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.