En god innpakking eller et godt design påvirker oss mer enn hva som godt er når vi handler vin.

Hvilken vindrikker har ikke studert en etikett fra Bordeaux og drømt seg bort til slottet som er avbildet på etiketten? I virkeligheten er det ikke så sikkert at slottet på vinetiketten finnes, men er et skur på en vinmark. Men vi assosierer til noe eksklusivt eller noe spennende når vi står der og drømmer og stirrer på etiketten. For en dansk undersøkelse viser at det store flertallet av oss handler vin ut fra utseendet på vinetiketten eller flasken. Og jeg må innrømme at grunnen til at jeg kjøpte Louis Picamelot Cuvée Jean Baptiste Chautard Cremant de Bourgogne Brut 2012, var formen på flaska. Ok, jeg leste også på etiketten og så at vinen var fra Burgund og at den var produsert av Louis Picamelot som jeg kjente en anelse til fra før. Men det var formen på flasken som fikk meg til å legge den i handlekurven.

Louis Picamelot

Louis Picamelot starte bobleproduksjonen sin i 1926. Han var sønn av en bødtker og vinmaker. Louis Picamelot var blant de aller første i Rully som begynte med produksjon av musserende vin, eller “Bourgogne Mousseux”. Fra begynnelsen av trettitallet har vinen vært på det franske markedet og har hatt en rimelig bra suksess siden det. I 1989 begynte de med eksport, først til Belgia og senere til en rekke andre land. Blant annet Norge. I dag eier de 10 ha vinmark, men kjøper opp druer fra en rekke andre produsenter. I dag eies og drives vingården av Phillipe Chautard.

Louis Picamelot Cuvée Jean Baptiste Chautard Cremant de Bourgogne Brut 2012. Frankrike, Burgund. Pris kr. 275,- Poeng 90/100

Gulgrønn på fargen. Fine små bobler. Lekker duft av epler, toast og en anelse blomst. Smaken er fyldig og frisk med epler, en anelse sitrus. Riktig bra syre og sødme. En fin, tørr ettersmak. En vin som passer best sammen med gode venner. Skal man ha en champagne av samme kvalitet, så må man legge på en del hundrelapper til. Meget bra kjøp

Louis Picamelot Les Terroirs Cremant de Bourgogne Brut. Frankrike, Burgund. Pris kr. Kr. 189,90. Poeng 88/100

Fin gul farge. Små, fine bobler. Bra fruktig duft med epler og noe toast. Smaken er frisk og fruktig. Meget bra balanse. God ettersmak. Passer fint sammen med gode venner og småretter. En veldig bra Cremant. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.