Vingården Montesecondo har eksistert siden 1950 tallet da familien Messana flyttet til Toscana, 13 km sør fra Firenze. De hadde tidligere dyrket olivenolje i Libya og vin i Tunisia.

Det ble egentlig først fart på sakene i 1999 da ekteparet Catalina og Silvio Messana flyttet hjem til Toscana og til Silvios familiegård etter femten år i New York hvor han hadde livnært seg som saxofonist og jazzmusiker.

Noe av det første de gjorde, var å legge om til biodynamisk drift. De så temmelig hurtig at den konvensjonelle måten å dyrke vin på, ikke fungerte. Og siden 2004 har de 11,5 hektarene land blitt dyrket biodynamisk. De har også langtidsleie av den 6 hektar store vinmarken Vignano som også er biodynamisk.

Kvalitets-sangiovese

Silvio Messana  fant ut av at med lav avkastning kommer Sangiovese-druen virkelig til sin rett. Det gir viner med elegant og kompleks duft, nydelig ren og kjølig frukt, livlig friskhet, delikat munnfølelse og en lang og krydret ettersmak. Sangiovese i all sin prakt! Silvio og Catalina driver dessuten en agriturismo, og i tillegg til vin produseres det også olivenolje på gården.

Montesecondo Chianti Classico 2015. Italia, Toscana, Chianti Classico. Pris kr. 249,90 Poeng 89/100

Druene er Sangiovese 95%, Canaiolo, Colorino. Vakker mørkerød farge. En god duft av modne kirsebær med hint av krydder. En god frisk fylde på smak. Meget bra balansert syre og sødme. Samme kirsebær som i duften. Mild tannin. En tørr og god ettersmak. En vin til pasta med en kraftig kjøttsaus. Her er det mye vin for pengene. Løp og kjøp.

Godt Drikke vil komme tilbake med anmeldelse av flere av vinene til Montesecondo.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.