Barale Fratelli ligger i Langhe i Piemonte og ble grunnlagt cirka  1870 av Francesco Barale.

Vingården regnes som en av de historiske eiendommene i Barolo. Ikke på grunn av alder og store slott, men på grunn av at Francesco Barale, oldefaren til dagens eier, var blant pionerene innen produksjon av Barolo.

I dag er det Sergio Barale og hans døtre Eleonora og Gloria, som viderefører familietradisjonene. Vinene eldes fortsatt i den gamle, historiske vinkjelleren, mens moderne teknologi er tatt i bruk der det fremmer deres innsats for å lage balanserte kvalitetsviner.

Gården har 20 hektar vinmark hvor det plantes ulike sorter avhengig av jordsmonn og geografi. Dette gir en tydelig karakter av terroir til de ulike vinene. Det legges vekt på å beholde den naturlige faunaen i vinmarkene, og de benytter stedstypiske gjærsorter i fermenteringen.

Barale Barolo Vendemmia 2014. Italia, Piemonte, Barolo. Pris kr. 289,90 Poeng 88/100

Drua er Nebbiolo. Mørkerød farge. God duft av mørke bær, blomster og fat. God fylde, fruktig med en godt balansert syre og sødme.Lever fint opp til duften med sine bær, krydder og fat. Bra tannin.  En riktig lang og god ettersmak. Passer glimrende sammen med vilt eller rødt kjøtt. Et meget bra kjøp.

Barale Langhe Nebbiolo 2017. Italia, Piemonte, Langhe. Pris kr. 229,90 Poeng 90/100

Drua er selvfølgelig Nebbiolo. En klar mørkerød farge. Meget bra duft av mørke bær med hint av blomster og eik. Veldig bra fylde og god munnfølelse. Fruktig med en bra syre. Lever opp til duften med sine bær og fat. Bra tannin. En riktig god og lang ettersmak. En vin som fungerer meget bra sammen med rødt kjøtt og lam. Meget bra kjøp!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.