Min varme fruktdessert.

Foto:123
Foto:123
Varm fruktdessert med Armagnac og is.

Bakgrunnen til min varme fruktdessert, var en dessert som jeg smakte på en kro i Skåne, men som jeg aldri fikk oppskriften på. Etter litt om og men, har jeg rekonstruert den og utviklet den til å bli min egen. Og selvfølgelig er den genial… ok, kanskje ikke genial, men det er iallfall en dessert jeg liker.

4 porsjoner

  • ½ liter jordbær eller bringebær- jordbæra bør du dele i to.
  • ½ liter bjørnebær. Sletts ikke nødvendig.
  • 2 fersken eller nektariner, uten stein og delt i små biter.
  • 2 store epler, utkjernet og delt i båter
  • 2 pærer, utkjernet og delt i båter
  • 4 -6 plommer, uten stein og del alle på midten. Jeg foretrekker de gule plommene.
  • 2 ss Armagnac
  • 1 vaniljestang,  delt på langs eller en ts. vaniljesukker.
  • Noe brunt sukker blandet med kanel. Dryss etter smak.

Forvarm ovnen til ca. 250 °C. Vask fruktene og bærene før du skjærer, hakker og deler. Bland frukten g bærene og legg dem i en ildfast form, hell over armagnacen og strø over brunt sukker og kanel . Stekes midt i ovnen i 5-6 minutter. Sever sammen med is, rømme eller vanlig pisket krem.

Godt Drikkes drikkeforslag.

Jeg vil ha en vin med god sødme. Så det blir nok en Cossetti Moscato d’Asti  med Varenummer:450101. Prisen er 147 kroner på ditt nærmeste Vinmonopol.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.