Av og til så sitter jeg og blar i gamle smaksnotater. Og det slo meg at jeg har smakt masser av musserende vin oppgjennom årene.

Noe er helt forferdelig, men det er utrolig mye bra og morsom musserende vin som jeg har hatt gleden av å smake. Her er min ”topp” liste. Jeg har kun tatt med de man kan kjøpe i Norge. Og vi begynner i bunn, bare for å kunne avslutte med den jeg syntes best om.

 1. Szigeti Grüner Veltliner Brut Østerrike. Pris kr. 177,-

En østerriker laget på Grüner Veltliner. Ofte kan man oppleve Grüner Veltliner som litt ”utvannet” om den ikke behandles ordentlig. Men man kan ikke for alt i verden påstå at Szigeti Grüner Veltliner har blitt behandlet dårlig. Dette er en meget bra vin, uformell, javisst, men med en riktig spennende smak. Tørr, fruktig, litt store bobler med en kort, sitruspreget ettersmak. En bra matvin, gjerne til godt krydrede retter. Uansett så fortjener den en plass på min toppliste.

 1. Masottina Rive di Ogliano Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore 2014. Italia, Veneto, Conegliano Valdobbiadene Prosecco. Pris kr. 209.

Man skulle nesten tro det var en tysker bosatt i Italia som har gitt denne vinen navnet. Jeg tror til og med at en italiener vil slite med å utale navnet. Men, spøk til side. Dette er en virkelig bra prosecco. Som regel så kan oppleve at prosecco skal tilfredstille alle og ikke er spesielt overaskende i smaken. Stråfarget, med en bra duft av sitrus og pærer. Samme pærer som i duften finner man på smaken sammen med fersken og noe urteaktig. Bra syre og sødme. Ok ettersmak. En riktig bra vin til festen.

 1. Anna de Codorníu Brut Rosé. Spania, Catalonia. Pris kr. 169,90

Det er noe sexy over Anna. Fra den matt rosa flasken som til den jordbærrosa  fargen. Anna de Codorníu Brut Rosé  er pinot noir-basert, en drue  betraktes som den beste drua for å lage rosé cava.  Fin og frisk duft av bringebær og med en kremaktig tekstur i smaken. Her er det røde bær, epler og sitrus. Vinen er helt tørr, som den passer bra for den som heller litt mot det søte. Dette er en flott brunsjvin, men også for oss som liker de sene netter. Jeg smakte den sammen med mørk sjokolade. En mektig bra opplevelse.

 1. Cleto Chiarli Lambrusco Grasparossa di Castelvetro Amabile Frizzante. Emilia-Romagna, Lambrusco di Grasparossa di Castelvetro. Italia.  Pris kr. 139,-

Dette er en vin de må være veldig glad for i Italias svært så rike og gastronomiske høyborg Emilia-Romagna. Selv om den er klassifisert som perlende vin med en fin rød farge, så liker jeg å se på den som musserende.  Fin fruktig duft, fine bobler. Smaken er fyldig, frisk med en del sødme. Bør servers kjølig sammen med oster som Parmigiano eller Pecorino og en solid prosjon med oliven. Herremåltid spør du meg.

 1. Zonin Prosecco Brut. Italia, Prosecco. Pris kr. 132,90

Zonin er med på lista som sier ”big party.” Dette er ikke en vin man tenker på i flere dager, men det er mye glede og munterhet i en flaske Zonin. Dette er en enkel vin, som ikke fornærmer noe. Fin grønngul farge, bra bobler og en god duft av sitrus og litt blomster. Smaken er ukomplisert med sitrus og hint av fersken og nektarin. Bra syre og sødme. Ok ettersmak. Dette er en vin som er beregnet på god stemning og fest. Sa jeg at drua er hundre prosent Glera som visst nok har eksister siden Julius Cæsar krysset Rubicon.

 1. Jeio Prosecco Brut. Italia, Prosecco. Pris Kr. 139,90

Jeg tror det var på vinmessa Naturligvis jeg smakte denne vinen første gangen. Har litt rot i notatene mine der. Men, Bisol er en vingård med over 500 års erfaring på baken. Med andre ord, de vet hva de gjør. Jeio Prosecco Brut er en lavmælt, kanskje litt undervurdert vin. Lys gul med et grønt skjær på fargen. Fine bobler. Duft av sitrus, aprikos med en ren, frisk smak. Bra syre og sødme. Bra ettersmak. Bør etter min ringe mening drikkes ung og gjerne sammen med polenta og sopp.

 1. Segura Viudas Brut Reserva. Spania. Pris kr 249,90

Cava er laget på samme måte som Champagne. Så også denne cavaen fra vinregionen Penedés. Men det brukes mindre kjente druer. Her er det Macabeo, Parellada og Xarel-Lo. Lys gul på fargen, tropisk frukt og en anelse blomst. Smaken har ananas og lime. Fine bobler, men veldig tørr. Allround på mat men fin på egen hånd. Personlig synes jeg denne danser bra sammen med skalldyr.

 1. Santa Margherita Prosecco Extra Dry. Italia, Veneto. Pris kr. 190,80

Dette er en rund, balanserte bobler fra ærverdige huset Santa Margherita. Bra lys strågul farge. Ren, fruktig med masser av blomst på duften. Frisk og lekker på smaken. Kanskje ikke den vinen som skaper de store ordene med lange diskusjoner. Nei, dette er en ekte arbeidshest som du kan bruke til alle retter som en nesten umulig å sette vin til. Som rødbeter, artisjokker, salater med vinaigrette dressings. Men dette er også en vin som danser bra med laks, krabbe og blå oster. Dette er en vin som er problemløser og riktig koselig boblevin.

 1. Graham Beck Pinot Noir Chardonnay Brut. Sør-Afrika, Western Cape. Pris kr. 189,-

Første gangen jeg smakte Sørafrikanske bobler, så var de slettes ikke så vanlig i Europa. På den tiden mener jeg Sør-Afrika var et av de meste oversette vinlandene i verden.  Men jeg er og var veldig glad for å ha smakt Graham Beck Pinot Noir Chardonnay Brut. En blanding med 61% Chardonnay og 39% Pinot Noir. En kompleks, men svært så spenstig vin med flotte bobler og med sitrus, blomster og brød på nesa. Smaken har en god  friskhet samt bra med tropisk frukt som mango, men også sitrus og epler. En behagelig ettersmak. Dette er vinen som man gjerne kan ha stående noen av i tilfelle uventede gjester eller at klokka plutselig ble 18.00.

 1. Huet Vouvray Pétillant Brut. Frankrike, Loire, Vouvray. Pris kr. 269,-

Jeg mener det er altfor få musserende vin fra Loire her i Norge. Og spesielt da med  S.A. Huets kvaliteter.  Huet er en av mestrene på Chenin Blanc-druen. En drue som du normalt opplever som stillvin. Chenin Blanc er en drue som kan oppleves som litt kjedelig og uinspirert, men det kan man ikke for alt i verden påstå at Huet Vouvray Pétillant Brut, er. Pétilant Brut har en lett strågul farge. Raffinerte små bobler og en forfriskende duft, med elegante grønn epler og hint av blomster og kjeks. Smaken er en smule flyktig som en alv på blomstereng, men veldig frisk og nesten forførende. En vin som går fantastisk sammen med Sashimi eller hvorfor ikke en ostesuffle?

 1. Juvé y Camps Essential Brut- Spania, Penedes. Pris kr. 169,90

Første gang jeg smakte på denne, var jeg så fasinert over en Cava laget på en drue. Normalt er Cava satt sammen av flere ulike druer. Her er det brukt Xarel-lo og den har en nydelig gulgrønn farge med mjuke fine bobler. Så allerede her var jeg solgt. Nesa ble fylt av en herlig duft av urter som rosmarin, timian og fennikel for ikke å snakke om hintet av modne pærer. Smaken har et kremete fersken touch, mjuk og… kan jeg si kompleks? Prøv denne vinen sammen med bacalao og kikerter. Til og med feit fisk vil danse fint med denne vinen

 1. Mionetto Treviso Prosecco Brut Italia, Prosecco. Pris kr. 124,90

Bobler behøver ikke være dyre for å glede. For eksempel denne proseccoen. Lys gullfarget med fine bobler. Dufter av pærer, honning og en anelse sitrus. En mjuk karakter med balansert syre og en glimrende ettersmak. Prosecco er en god cocktailvin, men ikke la deg lure. Den kan nytes helt på egenhånd. Den er glimrende som aperitiff, og går veldig bra til et bredt spekter av matvarer. Prosecco er en utadvendt, sosialdrikk og trives godt med latter, venner og solskinn som regnværsdager.

 1. Rotari Blanc de Blancs Ekstra Brut 2010 Italia, Trentino-Alto Adige, Trento. Pris kr. 189,90

En veldig prisverd vin som gir utrolig mye vin for pengene. Heldigvis for oss, er den ikke dyrere for det kunne den gjerne ha vært. Den er definitivt en vin som kan nytes en doven ettermiddag med venner. Vinen er hundre prosent Chardonnay med en fin lyse gul farge. Vakre små bobler som på en måte understreker duften av epler, ananas og en anelse brød. Fruktig, frisk og ekstremt lett drukket. Veldig raffinert.

 1. Bisol Crede Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut. Italia, Veneto, Conegliano Valdobbiadene Prosecco. Pris kr. 189.

Strålende gul farge, en fin, men intens duft, av sitrus samt et snev av kamille. Anstendig langlivede bobler. Fin smak av epler, sitron med en flott balansert syre. Kort men veldig fin ettersmak. Om man skal sammenligne den med noe, så er dette en solid, hederlig borger og langt fra noen drama Queen. Sjømat, pizza, potetgull. Det er få ikke-allsidige musserende viner, og Proseccos er kanskje den mest ”go-along-to-get-along” av alle i følge en amerikaner jeg kjenner. Denne inkluderte. Så i følge samme amerikaner, ”So go nuts.” Og jeg er helt enig, nøtter ville gå fint med denne vinen.

 1. Ferrari Trento Brut. Italia, Trentino-Alto Adige, Trento. Pris kr. 199,90

Dette er et ekte party dyr. Men av den snille sorten med pen oppførsel som ikke sovner i buskene. Dette sprudlende gullet kommer fra det fjellrike Trentino-området, har dufter av hvite blomster, epler som knaser og sitrus med et aldri så lite snev av brødbakst. Om du hater Chardonnay, så har du ikke smakt denne vinen. For her er det balansert syre, elegant kremete sitrus og en fin ettersmak. Man kan vel ikke kreve så mye mer enn det.

 1. Champalou Vouvray Brut. Frankrike, Loire, Vouvray. Pris kr. 198,-

En glitrende Chenin Blanc til en ok pris. Tørr, men på en eller annen måte gir den deg også et inntrykk av sødme. Bra duft av epler, sitrus og kritt. Smaken har honning, kvede, eple, hvite blomster med litt sitron og kaprifoler bak. Små og fine bobler, ren finish. Super mat-vennlig.

 1. Raventos Blanc de Blanc, Spania, Katalonia. Pris kr. 179,90

Katalansk glitter fra en av de beste produsentene. Denne fascinerende vinen er laget på tradisjonelle cava druer, nemlig Macabeo, Parellada og Xarel-lo. Nesten en fet karakter, med duft av ristede valnøtt sitrusskall, marsipan og litt tropisk frukt (ananas?) Med bitte litt eple. På smaken er det en fascinerende syrlighet og mineralkarakter som er balansert med en klar kremighet. Dette er ikke noe jeg vil kalle en “fest” vin. Det er en vin for filosofering og stillhet. Iallfall et minutt eller to.

 1. Perrier-Jouët Blason Rosé. Frankrike, Champagne,

Noen champagner er eteriske. Denne er jordnær. Det var det første jeg tenkte da jeg smakte den. Lyse rosa, med en subtil en tilnærming, sammen med rød frukt, ingefær, honning og sitrus på duften. Sitrus og jordbær dominerer smaken. Veldig lang finish. Fin mousse.

 1. Gramona Imperial Gran Reserva 2011. Spania. Pris kr. 269,-

En blekgul cava som er kompleks med eple- og hvite nektariner på nesen etterfulgt av et urteaktig hint med fennikel eller lakris. Smaken har ristet nøtter, ferskt brød og noe sitrus. Meget god struktur og en utrolig kremete tekstur. Ja takk, tar gjerne et glass til.

 1. Perrier Jouët Belle Epoque Brut 2008. Frankrike, Champagne. Pris kr. 1224,-

La meg si det først som sist, latterlig dyr. Men en vare er verd det noen vil betale for den. Druene er Chardonnay og Pinot Noir med litt Pinot Meunier. Dette er PJs flaggskip med en nydelige malte blomstermotiv på flasken, men vine er enda vakrere på innsiden. Elegant, stilig, høy finesse, med blomster hvor akasie dominerer, silkeaktig munnfølelse med eple litt lime og litt krydder. Hvit fersken, honning og mandel kommer mer frem med alderen. Dette er en av klassikerne, og du vet hvorfor øyeblikket du prøver det. Advarsel: denne vinen sier  “Jeg tar meg selv veldig, veldig seriøst, for jeg er Champagne”. Men uansett alt det negative, dette er en fantastisk champagne.

 1. Piper-Heidsieck Brut. Frankrike, Champagne. Pris kr. 369,90

Piper-Heidsieck er en klassiker. Dette er en  rettfrem og fruktig Champagne.  Fin kropp og litt kjøttfull. fruktig, åpning med pære notater og litt plommer. En grapefrukt-dominerende ettersmak. Dette er ikke en ukonvensjonell vin, og den er heller ikke særlig eksotisk. Det er en typisk liten svart kjole Champagne En som går til alt, alltid i stil, passende for enhver anledning. Utmerket gave. Inkludert til deg selv.

 1. Ganevat Crémant du Jura Nature Non dosé. Frankrike, Jura. Pris kr 289,90

Jeg er veldig begeistret for denne vinen og det er ikke så mange år siden jeg smakte den første gangen. Personlig synes jeg Anne og Jean-François Ganevat lager noen formidable økologiske viner. Og det er ikke bare boblene som er det.

Fargen er blekt gyllen. Elegante små bobler med en deilig duft av blomster, brødbakst og sommerepler. Smaken lever godt opp til duften med sitrus og en riktig god fylde. Passer glimrende som aperitiff, til skalldyr og grønn ertesuppe. Men, aller best samme med venner og kos.

 1. Taittinger Brut Réserve. Frankrike, Champagne. Pris kr 399,90

En veldig elegant vin fra et svært så ærverdig hus. Strågul på fargen, ikke så mye bær i duften men mere eple, blomster og sitrus. Smaken frisk med sitrus, epler og noe ristet eller røykfylt. Dette er en vin som får østers til å juble. Om nå østers i det heletatt jubler. Jeg er ikke sikker, men det jeg vet, er at dette er en klassisk og svært raffinert vin.

 1. Louis Roederer Brut Premier Frankrike, Champagne Pris kr. 429,90

En vin fra en av de store gutta i Reims, Louis Roederer. Vinen fra vinhuset lagres i lange tider og eldes med stil. Strågul på fargen, sitrus, modne epler og brødbakst på duft. Med andre ord, neste klassisk. Smak av aprikos, epler og sitrus og en meget lang ettersmak. Munnfølelsen ersilkeaktig, vedvarende og full av vakre bobler. En vin til som “Men seriøst, den går til alt” flaske og et gave valg som viser du har god smak samt at du ikke prøver å være en total snobb.

 1. Perrier Jouët Grand Brut. Frankrike, Champagne. Pris kr. 395,-

Druen er Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier, men med en uvanlig høy andel av Meunier, rundt 40%.  Dette er den ekte vare, med andre ord,  en ekte Champagne med en anstendig alder og en rimeligere flaske enn det navnet på huset viser. Denne vinen er lett, elegant og livlig, og dufter en god del sitron og lime. Bra med bær i smaken sammen med bra syre og en fin ettersmak. Det er rent, allsidig og nydelig. En ekte champagne.

 1. Elyssia Pinot Noir Spania, Catalonia, Penedès. Pris kr. 221,90

Dette er en super rosa cava, Litt av en kirsebærbombe, med support av bringebær og lime i støttende roller. Elegant, nydelige bobler. En bemerkelsesverdig allsidig vin med godt balansert syre samt en glimrende ettersmak. Her er det bare å rope på venner, uvenner og naboer. Dette er en glimrende opplevelse som man unner alle.

 1. Gosset Grande Réserve Brut Frankrike, Champagne. Pris kr. 419,-

Det finne strikte nesten reserverte, elegante musserende viner. Og så er det viner som Gosset, med en upolert, barokk dekadens. Grande Reserve Brut er eksplosiv, men harmonisk- som en stor rungende akkord. Rik, med en elegant karakter. Intens og god duft av toast, sitrus og fersken. Lekker, litt intens smak som følger duften med bringebær og lime på toppen. Fantastisk munnfølelse.  Flott ettersmak. Passer suverent til skarpe oster som hvit geitost. (Ikke norsk brunost)

 1. Champagne Larmandier-Bernier Longitude Premier Cru. Frankrike, Champagne. Pris kr. 449,10.

En biodynamisk champagne som passer best i klassen “Le Charm-Bomb” når vi snakker om franske bobler. Den er utrolig festlig, veldig allsidig, og har en slags bisarr humor. Hvor vidt champagne har humor, vet jeg ikke. Men de små boblene kiler utrolig morsomt i nesen og på ganen. Og det kan man ikke si om alt som kommer fra Champagne. Druen er 100% Chardonnay med en fin duft av grapefrukt, eple og blomst. Tror det finnes noe kvede helt bak. Smaken er tørr med en svak sødme. Bra balanse med en fin ettersmak. En ekte slapp av vin som ikke tar seg selv for høytidelig. På tross av at den er fra Champagne.

 1. Charles Heidsieck Brut Réserve. Frankrike, Champagne. Pris kr. 439,90

Strålende gyllen farge og flotte bobler. En vin som har fått ligge lenge på gjæren og har en moden  gullfarge og langvarige bobler, er denne svært livlige tingen alderen lenge på gjæren, så den har en veldig moden og men svært så lystig natur. Litt som om noen har klart å stappe solskinn på flaske. Moden frukt som plomme, mango og aprikos på duften. Bakeverk, kirsebær og karamell på smaken. Frodig og god. Nesten som en maleri av Rubens damer. Om noen skulle få ideen, så tar jeg den gjerne imot som gave. Det behøver ikke være til en bursdag.

 1. Dom Perignon Brut 2006. Frankrike, Champagne. Pris kr. 1249,90

Det er få “prestige cuvee” på denne listen. Dels for at de er latterlige dyre og dels for at de sjelden lever opp til den prisen. Jeg vet at for noen så er den høye prisen det som gir Champagne mening og en del av deres drøm om luksus. Uten at jeg av den grunn forstår hvorfor. Personlig er jeg på en evig jakt etter smak og opplevelse når vi snakker vin. Jeg har aldri kjøpt en Dom, men jeg har smakt en del av dem. Denne er vel den som jeg synes kommer nærmest prisen. Fargen er fantastisk med sin gyllene farge. Duften er også fantastisk, med nesten en dekadent (Her er det prisen slår inn) duft av brioche (skal det være fint så skriver jeg brioche og ikke brød) med eple, sitrus og det lille udefinerbare som jeg ikke klare å finne ut av. Men det er en herlig duft. Smaken har sitrus, epler og brøddeig. En riktig bra ettersmak. Er den verd prisen? Nei. Men det er en fabelaktig vin.

 1. Henriot Brut Souverain. Frankrike, Champagne. Pris kr. 379,90

Denne smake jeg første gangen på en café i Toulouse. Først smakte jeg et glass og dro frem notatboken min. Ikke for å skrive kjærlighetsdikt men for at dette var en musserende vin som var veldig bra. Etter å ha smakt diverse glass og flasken plutselig var tom, så var vinen himmelsk. Dog ikke neste morgen. Gyllengul på fargen, fine små, kilende bobler. God duft av nøtter, grønne epler og noe sitrus. Medium kropp, bra syre med en litt skarp kant som er lekker. Perfekt til fisk… eller en barkrakk på en cafe.

 1. Raumland Riesling Prestige Brut 2008 Tyskland, Rheinhessen. Pris kr: 299,90

Denne vinen smakte jeg for første gangen for drøyt et år siden på vinsmaking i Tyskland sammen med en stor gruppe journalister. De andre sektene var helt ok, men denne var outstanding. En økologisk sak som ga virkelige mye vin for penga og som var en av de store overraskelsene det året. Lys gyllen på fargen. Vakre små bobler. Gule epler, situs, brødbakst og bitte litt petroleum på duften. En fantastisk fylde. Her er det epler og sitrus fra duften, perfekt balansert syre og sødme. Lang og tørr ettersmak. Kan brukes til fet fingermat, men aller best til nytelse alene. Ok, har du noen gode venner som er bra til å synge, la dem også smake.

 1. Bollinger Spécial Cuvée, Brut. Frankrike, Champagne. Pris kr. 429,-

Når James Bond ikke gulper dry martini, så bestiller han en Bollinger. Og akkurat det kan jeg forstå. Den er absolutt en av de bedre og i en prisklasse man ikke behøver å utvide kassakreditten for. Fin gyllen farge. Små bobler som smelter sammen med stjernehimmelen når de forlater glasset. Duft av bakte epler, fersken, litt valnøtt og brød. Fantastisk struktur med en lekker smak av epler, kjeks og sitrus. Perfekt balanse. Passer glimrende sammen med en dag da verden går imot deg og du behøver trøst. Ok til fest og venner også.

 1. Nicolas Feuillatte Réserve Brut. Frankrike, Champagne. Pris kr. 275,-

Dette er en veldig god vin, og passer glimrende til å skjemme seg bort med. Den er langt bedre enn mange av sine meget dyrere søsken. En nesten sølvaktig gul farge. Perfekt små bobler som man kan stirre på i lange tider. Men hvem gjør vel det når man har et glass champagne foran seg? Litt lukket på duft før den åpner seg med herlige toner av blomst, nektarin og pære. Smaken har fin frukt, krydder som minner om karry , pære og sitrus. Frisk og tørr med en elegant ettersmak. Virkelig delikat. Bare nyt den som en aperitiff.

 1. Fleury Blanc de Noirs Brut Nature. Frankrike, Champagne. Pris kr. 379,90

Om man setter en gjeng vinjournalister eller sommelier sammen rundt et bord, så vil man oppleve at det er nesten like mange forskjellige favoritter blant musserende vin som det er personer til stede. Og som regel er det en følelsesmessig grunn til den enkeltes favoritt. Og sånn har jeg det også med visse viner. Som denne her. Gyllen farge. Duft av epler, sitrus og kjeks. Vakre små bobler. Smaken har en god fylde, deilig frisk. Smaken lever fint opp til duften med en godt balansert syre og sødme. En lang og god ettersmak. En ekte allround vin, men kanskje best sammen med venner og muntert lag.

 1. E.Michel Premier Cru Extra Brut. Frankrike, Champagne. Pris kr. 269,90

Akkurat som med vinen over, var dette en vin jeg forelsket meg i da jeg smakte den for noen år siden. Forøvrig en vin som bare selges i Norge. Lys strågul i fargen, god dufter av eple, sitrus og noe kjeks. Her finner vi også de elegante små boblene og en smak som er fylt av en fin fruktighet. Samme epler, sitrus som i duften. Perfekt syre og sødme som følges ad i en riktig bra ettersmak. Denne vinen gjør bestemt ingen ulykkelige. Spesielt ikke når man tar prisen i betraktningen. En ekte løp og kjøp vin.

 1. Krug Grande Cuvée Brut. Frankrike, Champagne. Pris kr. 1499,90

Dette er et veldig godt eksempel på en vin som man egentlig ikke har råd til. Men vinen i seg selv er fantastisk. Og den fortjener sin andreplass ene og alene for sine kvaliteter. Alle skulle ha muligheten til å smake denne vinen en gang i sitt liv. Og er man heldig, slipper man å betale den selv. Men helt ærlig, prisen gjør at det finnes en rekke andre viner som gjør meg mye mer glad. Hvis du er den typen person som kan slippe 1500 kroner som bare blir urin tilslutt, så er det vel helt greit for meg. Fargen er dyp gyllen med fantastiske små bobler. Fantastisk, kompleks duft av kandisert sitrus, nougat og karamell. Smaken lever fantastisk opp til duften med en fantastisk aldringskraft. Perfekt syre og sødme og en perfekt ettersmak. Hadde jeg hatt en datter, skulle jeg kjøpt en flaske av denne vinen da hun ble født og ble åpnet på hennes 20 års dag. Den optimale gaven.

 1. Billecart-Salmon Brut Rosé. Frankrike, Champagne. Pris kr. 615,-

Og vinneren er… Dette er kanskje ikke hva de fleste forventet. Men dette er ved siden av en viss person, min store kjærlighet. Jeg kan ikke forklare hvorfor, den gjør meg bare lykkelig. Vakker lys rosa farge. Uendelig deilig, nyansert, duft av ville jordbær, pære og frukt jeg ikke klare å definere. Små vakre bobler. Smaken har hint av mørke kirsebær, kalk, blomster og modne plommer. Perfekt balanse og en perfekt ettersmak. Kunne man fylle lykken på flaske, ville den smake som denne.

 

 

Forrige artikkelUkens rimelige viner.
Neste artikkelLikørtider.
Fra Wikipedia. Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist. Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö. Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.