Ukens rimelige viner, kommer fra et stort geografisk område. Felles for alle sammen, er at de holder en riktig bra kvalitet. Og det for en veldig bra pris.

Rosemount Shiraz 2015, Australia, South Eastern Australia. Pris kr. 129,90 Poeng 86/100

Mørkerød på fargen. God duft av solbær, krydder og noe eikefat. Smaken er rund, mjuk med en fin munnfølelse. Bra balansert syre og sødme. En god ettersmak. En ekte biffvin. Meget bra kjøp.

Campinovi 2014. Italia, Toscana. Pris kr. 145,- Poeng 85/100

Mørk rubinrød på fargen. Riktig bra duft av moreller med hint av fat og noe blomst. Smaken er frisk med bra fylde. God munnfølelse. Vinen lever fint opp til duften med bra balansert syre og sødme. Riktig bra ettersmak. Passer fint til både lam og kos. Meget bra kjøp.

Altadonna Chianti Classico 2014. Italia, Toscana. Pris kr. 148,- Poeng 85/100

Fin rubinrød farge. Bra duft av modne kirsebær med et lite hint av krydder. Smaken har en bra rund munnfølelse med en helt ok friskhet. Bra syre og bra tannin. En god ettersmak. Passer fint sammen med både kalv og svin. Meget bra kjøp.

Hvitvin

Dönnhoff Riesling 2016. Tyskland, Nahe. Pris kr. 124,90 Poeng  86/100

En vin fra en av Tysklands beste vinprodusenter. Gulgrønn på farge. God duft av epler, sitrus og fint hint av blomst og en anelse petroleum. God frisk smak med en anelse sødme. Samme sitrus og epler som i duften. Bra syre og en riktig bra ettersmak. Riktig bra vin til fisk og lyst kjøtt. Fungerer bra i sofakroken også. Mye vin for pengene.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.