Middelhavslaks ala Tromsø og en iskald burgunder.

0

Våren nærmer seg med stormskritt. I visse deler av landet er den allerede her. Og hva er vel bedre enn å spise lunsj ute sammen med gode venner?

Middelhavslaks er mitt forslag på hva seks, sju venner kan nyte en vakker dag. Og den er utrolig enkel og kjapp og lage.

Middelhavslaks ala Tromsø

Ingredienser til seks, sju personer.

  • 8-900 g laksefilet med skinnside.
  • 10 marinerte soltørkede tomater, del de i i to
  • 20 steinfrie svarte oliven
  • 20 rimelig store basilikumblader.
  • 3 ss. olivenolje
  • salt og pepper

Begynn med å sette ovnen på 200 grader. Like greit først som sist, for denne retten går som sakt rimelig kjapt å lage. Legg laksefileten med skinn siden ned. Ta en kjernehusfjerner og lag ca. 20 hull i fileten. Ikke stikk hull i skinnet på fisken. Så tar du en halv soltørket tomat, en oliven og pakk de inn et basilikumblad og stikk pakken ned i hullet. Og sånn fortsetter du til alle hullene er fylt. Legg laksen med skinnsiden ned på et oljet bakepapir på bakeplaten. Krydre med salt og pepper og stenk resten av olivenoljen over fisken. Still moroa inn i ovnen og la den bake i tjue minutter.

Når du tar den ut av ovnen, så la den kjøle ned til den er lunken, løft den forsiktig over på et serveringsfat og server sammen med en grønn salat og et riktig godt brød.

Godt Drikkes Drikkeforslag.

Brocard Chablis Pierre de Prehy 2009/2012 passer helt fantastisk til denne retten. Ellers synes jeg Mack Witbier er en god følges venn. Alkoholfritt alternativ er vann med en sitronskive.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.