Mer øl på polet.

Det kommer mye øl i Vinmonopolets septemberslipp.

Mye som er riktig spennende og noe som er mindre spennende. Naturlig nok. En av de som vekker nysgjerrighet er fra det nye Drammensbryggeriet Aja og deres Aja Bryggeri Pilen Pale Ale. De få ølene jeg har smakt fra bryggeriet vekker så absolutt lysten på å prøve mer av bryggeriets øl. Lervig er et av mine favorittbryggerier. Og når de kommer med Lervig/Magic Rock Farmhouse IPA, så vil jeg så absolutt prøve. Det engelske Redchurch Bethnal Pale Ale  er også en Ipa som er verd å prøve. Bryggeriet har fått mye positiv omtale på hjemmebane.

BRLO-PaleAle1Det er sjelden vi får tysk mikrobrygg. Men Brlo fra Berlin er en spennende bekjentskap. Akkurat som deres Brlo Pale Ale. Gleder meg til å smake denne. Mer norsk. Når så to dyktige bryggerier som  Amundsen og Grünerløkka Bryggeri slår hodene sammen og kommer med Amundsen/Grünerløkka Oslo IPA, ja, da er det ikke jeg som sier nei til å prøve. Tror denne kan være riktig spennende.

Det kommer også en rekke Stout denne gangen. Og det er noen som jeg så absolutt må ha med på smakslisten min. Fra Tønsberg kommer Færder Supreme Stout. Færder Mikrobryggeri er et av de nye mikrobryggeriene i Norge. Men til forskjell fra mange av de andre som har dukket opp de siste årene, så er Færder profesjonelle og meget dyktige på det de gjør. Og en annen sak, jeg har ennå ikke fått noen dårlige opplevelser med brygget deres. Mye av det samme som sies om Færder Mikrobryggeri, kan man si om 7 Fjell fra Bergen. Derfor gleder jeg meg til å smake deres 7 Fjell Morgenstemning Coffee Stout. Selv om jeg neppe kommer til å nyte den en tidlig morgen.

En svenske som er har gjort det bra i Norge, er Gotlands Bryggeri fra Visby. Og om noe er synonymt med profesjonalitet, så er det akkurat dette bryggeriet. Gotlands Bryggeri Wisby Stout er et øl som jeg gleder meg voldsomt til å legge i handlekurven.

beer_239959Verden ville være en enda verre plass om det ikke var for belgisk øl. Og akkurat belgierne har tatt frem mange spennende typer øl. Blant annet Saison Dupont. Et øl jeg bare kjenner fra omtale og mange positive sådan. En pils jeg gleder meg veldig til å smake, er Harbour Brewing Company Pilsner. Anmeldelsen har svingt fra toppkarakterer til slakt. Og et øl som skaper så mye forvirring er mer enn verd å smake.

Og helt til slutt, vil jeg gjerne få anbefale De Kievit Zundert Trappist. Et øl som vil tilfredsstille de fleste ølelskere. Skal så absolutt med i min handlekurv.

Det er veldig mye øl på listene denne gangen. Og du finner alle sammen her.

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.