Coonawarra er Australias mest berømte vindistrikt.

Noe man ikke skulle tro da John Riddoch satte de første vinstokkene med Shiraz i 1891.Han kalte gården sin Chateau Comaum og vinen ble først og fremst brukt til å destillere brennevin. De som egentlig «skapte» Coonawarra er David Wynn og Bill Redman.

Brødrene David og Samuel Wynn kjøpte Chateau Comaum etter at Samuel Wynn hadde sett at jorden egnet seg til å dyrke Cabernet Sauvignon. De døpte om gården til Wynns og med David Wynns fantastiske kunnskaper endret han, ikke bare vinindustrien i Coonawarra, men i hele Australia.  I dag så er det Treasury Wine Estates som eier og drifter Wynns. Og vinmakerne er de smått legendariske Sue Hodder og Sarah Pidgeon.

Wynns Coonawarra Cabernet Sauvignon 2013. Australia, Coonawarra. Pris kr. 229,90 Poeng 89/100

Drua er Cabernet Sauvignon. Mørkerød farge med et bitte lite lilla skjær. Meget bra duft av solbær med små hint av blomst og fat. Meget god fylde med en lekker munnfølelse. God fruktighet og en perfekt syre og sødme. Bra tannin. Lever opp til duften med sine mørke bær. Lang og god ettersmak. Passer riktig bra sammen med lam. Meget bra kjøp.

Wynns The Gables Coonawara Cabernet Sauvignon. Australia, Coonawarra. Pris kr. 169,90 Poeng 86/100

Drua er Cabernet Sauvignon. Fin mørkerød farge. God duft av mørke og røde bær. Hint av fat. Fyldig og rund på smak med en fin friskhet. Meget bra balansert syre og sødme. Fin tannin. Samme bær på smaken som i duften. God ettersmak. Passer bra sammen med vilt.
Her er det veldig mye kvalitet for pengene. Ekte «Løp og kjøp» vin.

Vinen fra Wynns kan smakes på julemessa i Tromsø den 9. november. Billetter finner du her. 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.