Den sør-afrikanske vinindustrien har slitt hardt under Covid-19 pandemien. Dels for at Sør-Afrika har hatt noen av verdens strengeste lock down regler, med forbud mot alt alkoholsalg.

Ikke bare forbud mot salg på hjemmemarkedet, men også forbud mot å eksportere vin. Naturlig nok har dette slitt hardt på vinindustrien, men også på de 400.000 menneskene som arbeider innen industrien. Heldigvis har man nå åpnet for eksport av vin igjen.

Perdeberg Cellar Cape White 2019. Sør-Afrika, Coastal Region. Pris kr. 168,- Poeng 89/100

Druene er Chenin Blanc 85%, Grenache Blanc 15%. Lys gul med et bitte lite grønt skjær. Herlige dufter av sitrus, epler og bitte litt stikkelsbær. En fet, fyldig smak. God fruktighet og perfekt syre. Man finner igjen samme sitrus og epler som i duften. Lang og god ettersmak. Passer glimrende til diverse fiskeretter. Her er det mye vin for pengene. Løp og kjøp.

Zonnebloem Laureat 2018. Sør-Afrika, Western Cape. Pris kr 219,90 Poeng 87/100

Vinen er laget på Petit Verdot 15%, Merlot 39%, Cabernet Sauvignon 46%. Mørkerød farge. Duft av røde bær og modne plommer. Fint hint av sjokolade. Bra balansert på smak. Frisk, fruktig med en god fylde. Samme bær som i duften. Bra fruktig syre. Bra ettersmak. Passer meget bra til rødt kjøtt eller oster med kraftig smak. Meget bra kjøp!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.