Jeg elsker å teste vin i Bag in Box.

Først og fremst for at det er vin som de fleste i Norge nyter og drikker. For det andre, man blir så glad når man finner noe som er riktig bra og som man kan skrive om. Så her er to sjeldent bra opplevelser.

Den første kommer fra Domaine des Tourelles. Libanons eldste vinhus som ble etablert 1868. En økologisk vin som er mer enn verd pengene. Og for å være helt oppriktig, så er dette noe av de beste jeg har smakt av vin i Bag in Box.

Den andre boksen kommer fra Bibi Graetz. Han har en rekke ganger blitt kåret til Toscanas beste vinprodusent. Hans innfallsvinkel til vinproduksjon; som å kun benytte eldre vinranker, presse druene, og deretter gjære dem, direkte i åpne, eldre trefat, lang masersasjonstid og en 100% økologisk produksjon – har gitt  Bibi og hans viner legendestatus verden over.

Dom. des Tourelles Bekaa Valley Red. Libanon, Bekaadalen. Pris kr. 504,90 Poeng 88/100

Druene er Carignan 13%, Cinsault 48%, Syrah 23%, Cabernet Sauvignon 16%. Rubinrød farge. Meget bra duft av mørke bær med hint av blomster og noe jeg ikke helt klarer å definere. En god fyldig smak med god frukt. Perfekt balansert. Mild tannin. Lang og god ettersmak. Perfekt vin til lam. Sjeldent bra vin på bag in box. Løp og kjøp!

Bibi Graetz Rosso Toscana. Italia, Toscana, Chianti. Pris kr. 495,- Poeng 84/100

Ny Batch. Drua er Sangiovese. Fin mørkerød farge. Duft av røde bær og kirsebær. Hint av urter. Smaken er fyldig, god fruktig friskhet. Meget godt balansert. Lever opp til duften med sine kirsebær. God tannin. En lang og god ettersmak. Perfekt vin til pasta og til kos. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.