Hva er vel jul uten øl og akevitt?

I Tromsø har vi flere dyktige bryggere og ikke minst så har vi Bivrost brenneri i Lyngen. Og det er det neste spennende som skjer på festivalen den 19. november. Nemlig en Master Class med Gjermund fra Bivrost som vil snakke om akevitt, øl og jul.  Ølet er selvfølgelig lokalt, fra Graff og fra Mack mikrobryggeri. Og akevitten kommer selvfølgelig fra Lyngen.

Bivrost.

Aurora Spirit Distillery er verdens nordligste whisky-destilleri, som ligger ved foten av Lyngsalpene i Troms. Ideen om å kombinere alkoholproduksjon og turisme ble unnfanget i 2011, da legen Hans-Olav Eriksen, dykkeren Tor Petter Christensen og frisøren Anne-Lise Hausner diskuterte en mangelvare innenfor kortreist mat og drikke. Trioen hadde samarbeidet om reiselivsprosjekter tidligere, og etter et faglig besøk til Skottland så de markedsmuligheten som lå i koblingen mellom whiskyturismen i Skottland og den eksplosive nordlysturismen i Nord-Norge. I 2016 bestemte de seg for å dedikere seg til prosjektet på heltid, og Aurora Spirit ble etablert.

Aurora Spirit ligger langt oppe i nord, og er oppkalt etter nordlyset, også kalt aurora borealis. Ordet «spirit» står både for brennevin og ånden som driver dem. De registrerte brennevinsmerket «Bivrost» som er et norrønt navn som også betyr nordlys.

Graff Brygghus

Alle øl-elskere i Tromsø og i Norge for den delen, kjenner til Graff Brygghus. De har eksistert siden 2015, først i Storgata 101 og siden 2019 holder de til på Ringveien 200 med doblet kapasitet. Men uansett kapasitet, Graff har en spennende katalog og ølet holder veldig høy klasse

Mack Mikrobryggeri.

Rune Lennart Andreassen på Mack mikrobryggeri.
Foto: Marius Fiskum, Tank

Mikrobryggeriet startet i 2000 som et pilotbryggeri for Macks Ølbryggeri. Her skulle de drive utvikling av nye smaker og produkter og være Macks egen teststasjon for nyvinninger. I dag er Mack Mikrobryggeri en egen merkevare med over 100 ulike sorter øl på repertoaret. Macks rocka lillebror drives i dag av trioen Christian, Eivin og Rune. Midt i Tromsø sentrum i Macks gamle lokaler brygger de lidenskapelig og høylytt.

Master Class blir holdt på festivalen den 19. november og starter klokken 16.00. Master Class er gratis for de som har kjøpt billett til festivalen. Billetter  kan kjøpes her

Og siden det er begrenset med plass, må man melde seg på her vidar@godtdrikke.net

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.