Principiano-godset ligger i Monforte d’Alba i Piemontes Langhe Hills og ble grunnlagt av Ferdinandos far, Americo, på 1950-tallet.

Junior overtok ansvaret for eiendommen i 1993 og har siden 2004 drevet biodynamisk. Det foregår på ti hektar og det produseres 35.000 flasker årlig. Avlingene er lave og kvalitetskontrollen hensynsløs. Denne vinen kommer fra en fire hektar stor tomt med unge Nebbiolo-vinstokker i Boscareto-dalen i Serralunga d’Alba. Selv om Ferdinando Principiano tilstreber moderate alkoholnivå på sine viner, slår han her til med en Barolo på hele 14 prosent og produsert etter metoder godt forankret i lokale tradisjoner. Druene i 2018-årgangen vokste med mye varme og har fått betegnelsen «nokså god».

Nr. 96780

Principiano Barolo Serralunga (rød)

Italia/Piemonte/2018/14 prosent

Kr. 369,90 (bestilling)

Tradisjonelt fremstilt Barolo laget på Nebbiolo og modnet to år på store, slavonske eikeliggere. Dyp rød. Kirsebær, steinfrukt, blomster, jord, tørt lær, mineraler og krydder på duft. Fin fylde i en nydelig munnfull. Gode syrer og milde tanniner. Kompleks med en lett, tørrende ettersmak. Også noe vanilje underveis. Bestill denne og ha den klar til årets lam og vilt. Tåler 4-5 år i kjelleren.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.