Mars, rapport fra Elias Lopez Montero. I følge en av verdens ledene vintidskrifter er han blant de «10 up and coming winemakers» å følge med på.

Elias Lopez Montero

AV Elias Lopez Montero.

Først og fremst vil jeg presentere meg med noen få ord: Jeg er en vinprodusent, født i Tomelloso, Castilla La Mancha. Det er stedet jeg elsker, og for meg det det mest spennende stedet og lage vin i hele verden … Det er veldig utfordrende å utvikle et prosjekt som Verum hvor vi prøver å gjenskape vindyrkingen i området. Med viner som Ulterior hvor vi brukte 100 år gamle amforaer og gjenskapte gamle druesorter, får vi oppmerksomhet av de viktigste vinskribenten, noe som er et tegn på at vi er godt på vei.

Bodega Del Río Elorza

Selv om Tomelloso er stedet jeg elsker, drømmer jeg alltid om å lage vin i den «nye verden.» Patagonia var stedet jeg valgte å starte eventyret mitt med å lage vin rundt omkring i hele verden. Og dette ble et veldig spesielt sted. Alto Valle del Río Negro, i Patagonia Argentina, er det et morsomt sted hvor kombinasjonen av breddegrad og naturressurser gir meget bra forhold for å dyrke druer som Pinot Noire. Siden 2016 jobber jeg i Bodega Del Río Elorza, hvor jeg er produsent av Verum-viner. Dette er mine to steder, men det kommer snart flere prosjekter fra andre land.

Vendimia en la Patagonia

Siden 10. februar har vi vært opptatt med innhøstingen på vingården Bodega del Río Elorza. Det har vært et spesielt år, siden været var varmere enn normalt, og vi må justere høstingen veldig nøye. Heldigvis har vi høstet på et perfekt tidpunkt og 2021 Pinot Noir er virkelig bra. Faktisk enda bedre enn et kjøligere år. Blomster, røde bær er aromaer som dominer, mens en kombinasjon av eleganse og lett tannin dominerer på smak. Avlingen har falt dramatisk i forhold fra i fjor, og vi har 30% mindre druer på grunn av vårfrost. Men det er virkelig flott druer med en nydelig konsentrasjon og håndtere under prosessen  for å fremstille vin.

Vinter i Spania

Vinter Bodegas Verum

Etter at vi har hvilt etter høsten, begynner vi å forberede oss til neste år. Beskjæring av Garnacha-druene våre, er viktig for å kunne kontrollere utbyttet for neste sesong. En av de mest spesielle tingene vi gjør på Bodegas Verum, er å så planter for å dekke markene . I mellom alle vinrankene til Ulterior bruker vi en kombinasjon av forskjellige kornsorter og urter for å stabilisere jorden og gir mer naturlige næringsstoffer til markene våre. Denne dekk-avlingen det vil bli slått og innlemmes i markene rundt mai når vinrankene trenger mesteparten av vannet.

Tinajas

Samtidig modner vi vinene i vår unike leire Tinajas. Disse 100 år gamle krukkene, er håndlaget i leire med kapasitet på 4.500 til 15.000 liter for alle typene av Ulterior og en del av vinene som er bestemt for vårt spesial utvalg av Garnacha vinene  til vinfirma Excellars i Norge.

Jeg vil komme med flere varme nyheter fra vingården neste måned …

Original artikkel på engelsk

Oversatt Vidar Pedersen

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.