Fra å ha vært et relativt kjedelig vindistrikt for 20-30 år siden, har Rheinhessen utviklet seg til et av de mer spennende og innovative distriktene i Tyskland. Alt takk være de unge, nye spennende vinbøndene.

En av disse spennende vingårdene med de unge lovende vinbøndene, er Weingut Thörle. Her holder de to brødrene Christoph og Johannes Thörle, som overtok gården fra deres foreldre i 2006 og er i dag kjent for å lage vin av høy kvalitet, for å være innovative. Gården ligger ligger i Saulheim og de eier blant annet enkeltvinmarkene Hölle og Probstey. Druene de dyrker, er primært Spätburgunder, Riesling og Silvaner. Vinmarkene drives etter økologiske prinsipper og bruker flere biodynamiske teknikker.

Weingut Thörle Riesling Feinherb 2019. Tyskland, Rheinhessen. Pris kr. 166,00 Poeng 87/100

Gulgrønn farge. Fin duft av sitrus med hint av vinbergsfersken. Fruktig og fyldig på smak med en god munnfølelse. Lever opp til duften med epler, sitrus og fersken. Bra balansert. Lang og fin ettersmak. Passer best til spekemat og kos. Løp og kjøp.

Weingut Thörle Riesling 2020. Tyskland. Rheinhessen. Pris kr. 174,00 Poeng 86/100

En gulgrønn farge. Bra duft med sitrus og epler. Hint av petroleum. Frisk og fruktig smak med epler og sitrus. God fylde og bra balansert. Flott ettersmak. Passer bra sammen med lette vegetarretter og god til kos. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.