Av og til kan man føle seg så utrolig lykkelig. Det er følelsen som jeg fikk da jeg fikk smake en vin fra Clos du Moulin aux Moines i Burgund.

Helt siden år 962 av munker fra Cluny-klosteret og senere overtok munker fra klostret Citeaux som holdt til der i over seks hundre år. Det var ikke en tilfeldighet at munkene valgte akkurat dette området, for landskapet er helt unikt med skjæringspunkt mellom to daler i hjertet av Cote de Beaune, inngjerdet av Clos og vakkert delt av eleven Clous som drev munkenes mølle.

I 2008 overtok familienAhmad og de besluttet at all vin skal dyrkes økologisk og biodynamisk. Først og fremst for å ta vare på tradisjonene fra klostrene. Og i 2009 kom den legendariske vinmakeren Willy Roulendes som leder for omlegging til biodynamisk drift og ansvaret for drift i kjelleren. Sakte men sikkert la de om til det som i dag er 15 hektar fantastisk vinmark fordelt på flere parseller i Pernand-Vergelesses i Corpeau. Og vinen de produserer er for meg det som er kjernen, smaken og historien av Burgund.

Clos du Moulin aux Moines Clos de la Perrière Rouge 2018. Frankrike, Burgund, Bourgogne. Pris kr. 284,90 Poeng 92/100

Drua er Pinot Noir. En vakker ung rød farge. Klassisk duft av kirsebær med hint av andre røde bær. En helt fantastisk fruktig, frisk og fyldig smak. En perfekt balansert syre, mild tannin. En lang, konsentrert ettersmak. Her er det veldig mye Burgund for pengene. En ekte løp og kjøp vin.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.