Under gårdagens mer eller mindre mislykkede vinsmaking med koronahår, så lovet jeg å publisere hvilke vin som ble smakt.

Om du klikker på navnet så er det en link og så kommer du til vinmonopolets side med vinen.

La Rioja Alta Lat 42 2017. Spania, Rioja. Pris kr. 154,90 Poeng 85/100

Vinen er laget på Tempranillo. Ungdommelig rød. Meget bra dufter av røde bær med fint hint av fat og bitte litt sjokolade. Smaken har en bra fylde, frisk og fruktig. Rund og god. Bra balansert med en fin tannin. Bra ettersmak. Vinen til lammegryte.

Viña Ardanza Reserva 2010. Spania, Rioja. Pris kr 259,90 Poeng 90/100

Druene er Tempranillo 75%, Garnacha 20%. Fin rødbrun farge. En virkelig bra duft av mørke bær, krydder og eik. Rund og bløt. Meget bra fylde. Frisk. Lever opp til duften med sine mørke bær og litt fat. God tannin. Lang og god ettersmak. Løp og kjøp!

Rioja Alta Gran Reserva 904 2011 Spania, Rioja. Pris kr 399,90 Poeng 94/100

Druene er Mazuelo, Viura, Graciano 10%, Tempranillo 90%. En flott rødbrun farge. En helt fantastisk duft av plommer, tørka frukt med et lekkert hint av krydder og fat. Smaken er som en drøm. Med en stor fylde, meget bra munnfølse og en god friskhet. Perfekt syre og en bra tannin. Man kan kjenne igjen duften på smaken. En lang og meget god ettersmak. Nesten så man sitter i flere minutter og bare smatter av ettersmaken. En vin som vil passe bra sammen med lam. En vin som virkelig er verd pengene!

Neste smaking.

Neste smaking blir den 8. mai. Og da blir det med tre vin fra Matua. Det jeg kan love, er at streamingen vil bli mer proff en det den var denne gangen. Forhåpentligvis med bedre utstyr enn det jeg har nå. Om du syntes smakingen var ok og vil gi bidrag til nytt utstyr, kan du vippse til 99676158 eller støtte Godt Drikke på spleis.no https://spleis.no/103783

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.