Jeg hadde hørt mange lovord om Weingut Fusser fra Pfalz. Derfor var det en stor glede å smake to vin fra brødrene Georg og Martin Fusser

Helt siden 2006, har de laget vin i Niederkirchen i nærheten av Deidesheim, etter at de sammen hadde avsluttet ønologistudiene sine i Geisenheim. Det første de gjorde etter ferdig utdannelse var og overtalt sin far til å beholde druene de produserte i stedet for å videreselge dem til andre vinprodusenter. Og i alle lykkelige historier, så endte det veldig bra og i dag eier de 12,5 hektar med vinmark.  Naturlig nok, arbeider de mest med riesling og pinot noir. Storebror  Martin tar hånd om vinmarkene, som ble sertifisert økologisk i 2011, mens hans bror Georg har ansvar for det som skjer i kjelleren.

Fusser No.1 Reiterpfad Riesling Trocken 2019. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 449,90 Poeng 92/100

Strågul farge med et lite grønt skjær. Duft av sitrus, epler og hint av vinbergfersken. En frisk og fuktig smak. Meget god balanse mellom sødme og syre. Lever opp til duften En lang og god ettersmak. Vinen passer fint sammen med lette sjømatretter. Meget godt kjøp.

Fusser Paradiesgarten Riesling 2020. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 329,90 Poeng 90/100

Strågul farge med et grønt skjær. Duften har sitrus, grønne epler og et fint hint av blomst. Fin, frisk fylde på smak. Lever opp til duften med sine epler, sitrus og hint av fersken. En perfekt balansert syre og sødme. En lang og elegant ettersmak. En vin som går fint sammen med lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.