Godt Drikke lanserer i dag sin nye SE & HØR spalte. Det eneste som garanteres med denne spalten, er at den kommer meget uregelmessig og vil kun ha sladder fra øl- og vinverden.

Først en gladnyhet fra Norge.

MacksMacks ølbryggeri ble på NHO Reiselivs årskonferanse sist onsdag kåret til Innkjøpskjedens beste leverandør av drikke i 2014.

«Samarbeidet med Mack har bidratt til en god utvikling det siste året og de holder en høy produktkvalitet og i det arbeidet de gjør for og hos våre medlemmer», sier juryen i sin begrunnelse.

Macks Ølbryggeri AS har vært gjennom store endringer de siste årene, og er en ledende innovatør i den norske drikkevarebransjen. Med endringen av distribusjon har Mack på tre år gjennomført de tre største endringer som kan gjøres innen bryggeriverden:

  • Bygge ny fabrikk
  • Endre emballasjeform; fra gjenbruk til gjenvinning
  • Endre distribusjonsform
  • Bedriften er nyskapende, kvalitetsbevisste og tar samfunnsansvar.

«De fikk desidert beste score på Innkjøpskjedens leverandørundersøkelse der vi spesielt vektlegger serviceinnstillingen og utførelsen av det daglige arbeidet», sier juryen videre i begrunnelsen.

Godt Drikke gratulerer med bra jobb.

Danskene.

I Danmark så har de blitt ”verdensmestere” igjen. I alle fall om man skal tro danskene selv. I 2014 produserte nemlig Danmarks 159 bryggerier 1.108 nye danske øl– 3 nye øl hver dag. Den som brygget flest øltyper i 2014, var Mikkeller med137 forskjellige sorter. Nå skal det vel også nevnes at de aller fleste sortene ble brygget ved andre bryggerier. Om andre bryggerinasjoner er helt enig i danskenes selvutnevnte verdensmester tittel, er vel mer tvilsomt. Tyskland har 1374 bryggerier med mer en 5000 ulike ølsorter. Dette er bryggerier som brygger etter renhetsloven av 23. April 1516. I tillegg kommer alle mikrobryggeriene, cirka 4000 i 2013.

Royal-Økologisk-Pilsner-600x517Nå er det ikke bare mikrobryggeriene i Danmark som har sett lyset. Også bryggerier gigantene Royal Unibrew og Carlsberg vil vise seg innovative og kreative. Derfor kommer begge med økologisk øl i år. Royal Unibrew lanserer Royal Økologisk Pilsner, mens Carlsberg kommer med Tuborg RÅ som kun har vært tilgjengelig som fatøl.

Tyskerne.

Når vi først er inne på det med gigantbryggerier, Becks Bier har kommet med både Pale Ale, Amber Lager og Imperial Pils. Til forskjell fra de store norske bryggeriene som har hatt en rimelig god suksess med sin satsing, så har ikke Becks klart det samme. Begrunnelsen er at de fleste tyske øl-entusiaster ser på ølet som juks. Det er for mye “Knorr Fertigsuppe ohne Aroma”. Og ikke minst, det er ikke noe ”håndverk” i ølet. Personlig synes jeg emballasjen ser fin ut da.

Gladsak Berlin.

Craft-Beer-Map-BerlinHelt til slutt. En liten gladsak fra Berlin. Godt Drikke har tidligere skrevet om mikrobryggeriene i Berlin. Øl-entusiasten Felix har laget et kart over Berlin, vel ikke Berlin som sådann, men en Berliner U- und S-Bahn Plan som viser hvor man går på og av for å komme til de forskjellige stedene hvor man finner de forskjellige mikrobryggeriene i byen og hvor en ølnerd kan slukke tørsten. God tur.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.