Litt sladder fra den tyske øl-verdenen.

Selv om det produseres masser av god vin i Tyskland, er det øl som elskes.

For en liten stund siden, gjorde  Deutsche Institut für Service-Qualität en undersøkelse for den tyske nyhets tv-stasjonen N-tv, hvilket øl som var mest elsket. Ikke helt overaskende ble det Raderberger. Og øltypen som var mest populær, var lagerøl. Tidligere år har det vært hva tyskerne kaller ”Biermix-Getränken” så som eple-øl, kiwi-øl eller hvete øl.  Helt nede på 17 plass kom øl-spesialistenes favorittbryggeri, Flensburger bryggeri. Undersøkelsens ble gjort blant 24932 personer, geografisk spredd over hele Tyskland.

Bundesligaen. 

UnknownKrombacher Breuerei gjorde det ikke så veldig bra på elsklings-øl. Derimot kan de trøste seg med at de fortsatt er hovedsponsor for den tyske Bundesligaen i fotball. Noe som betyr at det kan bruke Bundesligaen alt de orker i reklame og andre sammenheng. Det beste er kanskje at de også har alt ølsalget på stadionene. Og det er noe som monner på ølsalget.

Petflasker til øl.

En annen litt tris nyhet, er at flaskesalget av øl synker i Tyskland. Ikke det at tyskerne drikker mindre øl. Ølsalget har aldri vært så høyt. Men, det er emballasjen som endrer seg. Fra 2009 og til 2012 har flaskesalget sunket med nesten 10 prosent, mens øl i pet-flasker har økt med tilsvarende. Det er først og fremst supermarkedkjedene som ønsker denne utviklingen.

Så, nå er det vel et tidsspørsmål før Rema og de andre skal selge 1 ½ liter med øl på plastflasker.images

Og dette var dagens sladder fra det tyske ølmarkedet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.