Øl på det beste og verste.

For noen år siden, lærte jeg på et lederkurs at man skal begynne med det negative og slutte med noe positivt.

Derfor, det verste først.

Det danske Midtfyns Double IPA er en amerikansk inspirert mørk ravfarget øl med et lyst skum.

Jeg vet at en del av humleelskerne elsker denne her. Men, jeg helte det meste ut i vasken. Og det er noe jeg angret bittert på, da hele kjøkkenet stank stor sett halve påsken. Mer er det vel ikke å si om den saken.

images-1Da var påskeopplevelsen med Rochefort 8 Trappist produsert av Abbaye St-Remy en helt annen. Kunne ikke drømme om å helle denne i vasken. Det er en flott øl med en fin fylde, en riktig god sødme og en behagelig lang smak. Fargen er mørk rav en kjempefin duft av karamell og  en nesten perfekt balansert smak av malt, humle og sødme. En øl som gjør besøket på vinmonopolet til en fin opplevelse. Belgisk øl på det beste.

Eide Handel utenfor Tromsø, gir meg alltid følelsen av å komme inn i et supermarked i Frankrike eller Tyskland og rote rundt i vinhyllene. Bare at Eide Handel har det i øl.  For en stund siden, var jeg å plukket med meg noen småting.

En av de jeg plukket med meg, var Jennings Cumberland Ale.

UnknownJennings Brewery holder til i Cockermouth, Cumbria (Cumberland), og eies nå av storbryggeriet Marston’s i Burton-on-Trent. Deres Cumberland Ale er en klassisk engelsk gylden bitter. Den har en dypgylden, vakker farge og et moderat hvitt skum. En fin duft av humle og små hint av noe søtt. Smaken er frisk, med litt frukt og en behersket malt. En nydelig, bitter, ettersmak.

En annen jeg tok med meg, var Lucky Jack, American Pale Ale fra Lervig aktiebryggerier.

Fargen er rødbrun, klar ravfarge med et, etter mins smak, litt for tynt hvitt skum. Duften er nydelig med en hint av sitrus. Smaken er herlig bitter og fruktig, med en lang, balansert ettersmak.

Jeg fant bare to feil med denne ølen. Dels skummet som jeg ønsker meg litt kraftigere og flasken. 33 cl er altfor smått til en så god øl.Unknown-2

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.