Sauvignac, som en av vinene er laget på, er det man kaller en laboratoriedrue.

Den ble utviklet ved Universitetet i Geisenheim på 90-tallet. Institusjonen er kjent for sine forskningsprosjekt hvor nye druesorter utvikles. På den ene siden er intensjonen å lage druer som er mer motstandsdyktige mot det varme og klimaendringene man står overfor. Det er blitt et store problem for mange tyske vinprodusenter. I tillegg skal de nye druene være mest mulig bærekraftige – eksempelvis ekstra motstandsdyktige mot sykdommer. Disse vinene inngår i en serie på fem. De første ble presentert i går.

Nr. 14194801

Egon Schmitt Sauvignac (hvit)

Tyskland/Pfalz/2021/12 prosent

Kr. 192,00 (bestilling)

Endruevin som er sitrongul på farge. Stikkelsbær, blomster, eple, lime og urter. Smaken er fyldig og friske. Gode syrer og sødme – 8,1 g/l sukker – som balanserer. Mer fra duften. Sitter godt. God varighet. Til sjømat og oster.

Nr. 79123

Egon Schmitt Drei Steine Riesling Trocken (hvit)

Tyskland/Pfalz/2020/11,5 prosent

Kr. 169,90 (bestilling)

Kun brukt Riesling. Gulgrønn. God frukt – eple, pære og sitrus – og behagelig mineralitet. Også en del sødme. Frisk smak med det duften gir. Passe fylde og sødme – 7,5 g/l sukker. Fint urtepreg i ettersmaken. Alene eller til sjømat. Sterk femmer!

Nr. 79122

Egon Schmitt Wiesser Burgunder Trocken (hvit)

Tyskland/Pfalz/2020/12,5 prosent

Kr. 185,00 (bestilling)

Laget på Weissburgunder (Pinot Blanc) og en anelse Chardonnay. Lys gul på farge. Blomster, mineraler, tropiske element og en anelse sødme – 6,1 g/l sukker. Friskt, fyldig anslag med gode (sitrus)syrer og mer mineraler. Det siste varer. Lengde. Alene eller til sjømat. Solid femmer!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.