Vingården Speri ble grunnlaget på begynnelsen av 1800 tallet og i dag er det syv generasjoner siden Familien Speri kom til Valpolicella.  Som den gangen gården ble grunnlagt, lager de vin kun fra egne vinmarker, ca 60 hektar i hjertet av Classico.

Luca er yngstemann i familien og setter sin stolthet i å lage vin slik farfar gjorde det. Dermed videreføre han gamle tradisjoner, ikke bare for området Classico, men også i verdensmålestokk. Valpolicella er blant klassikerne i vinhistorien, men så mye har skjedd med lovverk og moter de siste 20 årene, at knapt noen vet hvordan historisk Valpolicalla, Ripasso, Apassimento og Amarone smaker. Med Speri får vi et lite innblikk i hvordan vinene opprinnelig smakte. Alle Speris viner er sertifisert økologisk fra og med 2015-årgangen.

Speri Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2021. Italia, Veneto, Valpolicella. Pris kr. 239,90 Poeng 88/100 Importør: Best Buys International AS

Ny årgang. Druene er Rondinella 20%, Molinara 10%, Corvina 70%. Blårød på farge. Bra duft av mørke bær, kirsebær med hint av tørket frukt og urter. Smaken har en flott fylde, fruktig og frisk. Meget bra balansert syre og sødme. Mild tannin. En lang og tørr ettersmak. Vin til kos eller vilt. Dette er sånn en ekte ripasso skal smake. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.