Seifried Estate Winery ble etablert i 1973 av østerrikeren Herman Seifried og er plassert i Mouture Valley – et område som ligger mellom Nelson og Motueka på South Island.

Diverse druetyper ble da testet ut på to hektar og tre år sendere ble fem forskjellige viner laget. Samme år ble ytterligere 16 hektar nye vinmarker beplantet i Redwood Valley. Produksjonen består for det meste av Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Riesling, Gewürztraminer, Chardonnay, Pinot Noir og Syrah. I dag er det sønnen Chris Seifried som er ansvarlig vinmaker, mens Herman selv har ansvaret for vinmarkene. De er blant de ti fremste, familiedrevne vinerier på øyriket. 2021 var et kjøligere år enn vanlig i Nelson, noe som resulterte i delikate aromaer og frisk syre i vinene.

Nr. 140714

Seifried Old Coach Road Sauvignon Blanc (hvit)

New Zealand/Nelson/2021/12,5 prosent

Kr. 196,90 (bestilling)

Importør: Einar A. Engelstad AS 

En gulgrønn Sauvignon Blanc som kan lagres ett par år. Duft av sitrus, eple, noe grønt, tropisk frukt og stikkelsbær. Smaken er fruktig med blant annet grapefrukt. Gode syrer som tørrer. Lett bitter i ettersmaken. Nytes alene eller til noe fra sjøen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.