En fransk Chardonnay på boks

Familien  Brunel har dyrket vin i det sydlige Rhône siden det 1700 århundre.

I 1954, ble Les Cailloux grunnlag av Lucien Brunel. Navnet på domenet kommer fra cailloux roulés, de store gyllene steinene i området. I 1971 overtok sønnen André Brunel. Selv om Les Cailloux var kjent som en god og pålitelig produsent, så var det André Brunel som tok Les Cailloux inn i eliteklassen av produsentene i Chateauneuf du Pape. Det var han som innførte den strenge kontrollen av dyrkingen av druene i vinmarken med mindre utbytte, men med en fantastisk kvalitet. Han var den første i Chateauneuf du Pape som sådde gress mellom rekkene av vinstokker og fjernet all bruk av kjemikalier. Samtidig så utstyrte han kjellerne med moderne utstyr. Det var også André Brunel som føyde hovedparten av de 40 hektarene vinmark de eier i Côte du Rhône, de 30 hektarene i IGP Vaucluse Vins de Pays til de 20 hektarene i Chateauneuf du Pape. I dag er det sønnen Fabrice Brunel som drifter gården med god hjelp av André Brunel.

André Brunel Le Mistral  2022. Frankrike, Méditerranée. Pris kr. 439,90 Poeng 84/100 Importør: Best Buys International AS

Drua er Chardonnay. Fin strågul farge med et bitte lite grønt skjær. Duft av epler, sitrus med hint av urter og blomster. Smaken er frisk og fruktig med en fin fedme. Smaken lever fint opp til duften med epler og sitrus samt et hint av pærer urter. Bra balansert. God ettersmak. Passer til kos og gjerne til skalldyr. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.