Clos de Moulin aux Moines har eksistert helt siden år 962. Det var da munkene fra Cluny grunnla klostret.

Grunnen til at de valgte akkurat denne plassen, er at beliggenheten ligger beskyttende mot vær og vind i en dal og ikke minst var det adgang til ferskvann. I mange hundre år, dyrket de mest korn og noe druer. Og som alltid når vi snakker om kirken, så ble det politikk i moroa og sånn rundt regnet år 1650, ble eierskapet overført til klostret Citeaux. Og fortsatt var fokuset på korn og mindre på vin.

I 2008 ble eiendommen kjøpt opp av familien Andrieu. De brukte en mindre formue og ressurser på restaurering av eiendommen og konvertere eiendommen til biodynamisk dyrking. Alt for å ta vare på tradisjonene fra klostrene. Den som ledet arbeidet var den legendariske vinmakeren Willy Roulendes. Sakte men sikkert la de om til det som i dag er 15 hektar fantastisk vinmark fordelt på flere parseller i Pernand-Vergelesses i Corpeau. I dag så er Clos de Moulin aux Moines en av de mest spennende produsentene i Burgund.

Clos du Moulin aux Moines Chorey-lès-Beaune Les Beaumonts 2018. Frankrike, Burgund, Chorey-lès-Beaune. Pris kr. 379,90 Poeng 90/100

Drua er Pinot Noir. Fin rød farge. Bra duft av modne kirsebær, blomster og hint av fat. Fyldig, mjuk og fruktig med samme bær som i duften. Perfekt syre og sødme. Mild tannin. God ettersmak. Perfekt til lyst kjøtt. Meget bra kjøp. Forøvrig skal den danske forfatteren Karen Blixen en gang ha sakt «Der er mange veje til sandheden – en af dem er Bourgogne»

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.