Under kolonialtiden var Sør-Afrika et av de første områdene for vindyrking utenfor Europa. De første vinstokkene ble plantet allerede på 1600-tallet utenfor Cape Town.

Det var kolonister fra Nederland som satte i gang vinproduksjonen eksakt  på datoen den 2. februar1659. Årsaken til at man kan tidfeste det eksakte tidspunktet, var at Jan van Riebeeck skrev det i sin dagbok da de presset de første druene. Og etterhvert så spredde vindyrkingen seg til flere områder i landet.

Da den økonomiske boikotten av apartheid systemet slo igjennom for fullt, skapte det store problemer for vinindustrien som knapt nok solgte en flaske vin ut av landet. Det var først da demokratiet ble innført i 1994, som sørafrikansk vin kom ut på verdensmarkedet igjen. Problemet de første årene var at hele industrien hang etter med gammeldagse produksjonsmetoder og liten erfaring med eksport. Noe som gjorde at det var mye dårlig kvalitet som eksportert. Men de siste femten årene har sørafrikansk vin fått en markant kvalitetsbedring. Og igjen er det spennende og morsomt å botanisere i vin fra Sør-Afrika.

Kanonkop Cabernet Sauvignon 2017. Sør-Afrika, Coastal Region, Stellenbosch. Pris kr. 355,90 Poeng 91/100

Drua er Cabernet Sauvignon. Fin djup rød farge. God duft av solbær, fine hint av fat. Smaken har veldig god fylde. Lever opp til duften med sine  mørke bær og sitt lille hint av fat. Veldig bra balansert syre og sødme. Bra med tannin. Riktig bra ettersmak. Går riktig bra sammen med biff. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.