Det er dyrtid og krisetider. Og som om det ikke er nok, det er også snart jul. Så her kommer det noen tips om hva man kan gi til andre voksne uten at man må droppe strømregninger og huslån.

Jeg vil begynne med forslag på noen bag in box som holder høy klasse og som vil falle de fleste vindrikkere på leppa.

Først hvitvin:

Matua Marlborough Sauvignon Blanc 2021. New Zealand, Marlborough. Pris kr. 269,90 (150 cl)

Vinen er laget på Sauvignon Blanc. Fin gulgrønn farge. God duft av sitrus, frukt og små hint av stikkelsbær. God fruktig smak, bra fedme med frukt, stikkelsbær og noe sitrus. Meget bra balanse mellom syre og sødme. En bra ettersmak. Kan brukes til fisk, og kos. Meget bra kjøp!!

En annen hvitvin på bag in box er denne her:

Wongraven Morgenstern Riesling 2019. Tyskland, Pfalz. Pris kr 469,90

Drua er selvfølgelig Riesling. Fin gulgrønn farge. En klassisk, nydelig duft av epler og sitrus med hint av fersken. Frisk, fruktig smak med en bra fylde. Lever opp til duften med sine epler og sitrus. En god og lang avslutning med et meget bra hint av eple. Denne vinen er skapt for kos og diskusjon. Meget bra kjøp.

 

Bag in Box med rødvin? Joda. Her er noen forslag

Giovanni Rosso Piemonte Barbera 2021. Italia, Piemonte, region. Pris kr. 515,-

Drua er den klassiske Piemontedrua Barbera. Mørkerød med et blått skjær på fargen. Duft av mørke bær, kirsebær med hint av krydder og en anelse tre. Frisk, fruktig på smak med en fin fylde. Tørr. Lever opp til duft med sine mørke bær. Bra balansert. God  tannin. En fin ettersmak. Vinen til lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

 

 

Ch. Dudon 2020. Frankrike, Bordeaux. Pris kr. 500,-

Ny årgang. Druene er Cabernet Franc 15%, Merlot 83%, Cabernet Sauvignon 2%. Mørkerød farge. Meget bra duft av mørke bær, urter og en anelse fat. Smaken er moden med god fylde. Riktig bra balanse mellom syre og sødme. Bra tannin. Samme bær og urter som i duften. God ettersmak. Passer bra sammen med vilt og lam.  Meget bra kjøp.

Skal vi se på noen flasker med vin, så er det masser å velge blant.

La oss begynne med en rødvin fra Portugal

Quinta de Saes Tobias Tinto 2017. Portugal,  Beiras Pris kr. 150,-

Druene er Alfrocheiro Preto 30%, Jaen 20%, Touriga Nacional 30%, Tinta Roriz 20%. En mørkerød farge med et lite blått skjær. Bra duft av mørke bær med hint av urter. Fyldig og rund med en elegant fruktighet. Godt med mørke bær. Bra balansert syre og sødme. Bra tannin og en lang og god ettersmak. En vin som fungerer bra sammen med lammesteken. Meget bra kjøp.

Så en rødvin fra Østerrike

Meinklang Burgenland Red 2021. Østerrike, Burgenland. Pris kr. 159,90

Druene er Blaufränkisch 30%, St. Laurent 10%, Zweigelt 60% .Vinen er spontangjæret og ufiltrert. Disete rød farge. Duften har røde bær og hint av urter. God fylde, fruktig og bra balansert syre og sødme. Bra tannin. En lang og god ettersmak. Passer til pasta. Meget godt kjøp.

Mennesker behøver bobler.. og her er en cava.

Lykkebobler Brut Nature 2021 Spania, Cava. Pris kr 149,90

Druene er Macabeo 25%, Parellada 45%, Xarel·lo 30%. Gulgrønn farge. Duft av epler, gjærbakst og en anelse sitrus. Små fine bobler. God fylde og fruktighet. Riktig god syre. Samme frukten som i duften. Frisk og lang ettersmak. Passer bra sammen med venner. Meget bra kjøp.

En av mine favoritt rieslinger kommer fra Mosel.

Maximin Riesling 2021. Tyskland, Mosel. Pris kr. 169,90

Lysgul med et grønt skjær. Duft av sitrus, epler og fine hint av vinbergfersken og blomster. Frisk og fruktig med en god fylde på smak. Godt balansert syre. Lever opp til duften med sin frukt. Lang og god ettersmak.  Masser av kvalitet for pengene. Meget bra kjøp.

Ok, det finnes annet man kan gi også. Her er noen alkoholfrie tips.

Vinåpner

Jeg bruker Pulltex vinåpner. Den koster cirka 149 kroner og brukes i barer og restauranter og trekke korker enkelt i to trinn. Den kan visstnok kjøpes i Kitch’n butikkene.

Olivenolje.

Noe som ikke er fullt så billig, men som jeg elsker er olivenolje. Den siste tiden har jeg brukt Quinta Do Vallado Extra Virgin Olive Oil. Jeg bruker den til alle former for salat. 500 ml koster 210 kroner og kan kjøpes på lillepromille.no Virkelig verd pengene.

Festival og vintog

Og bare for at jeg er en gammel egoist, så kommer det et par forslag fra Godt Drikke. Nemlig festivalbilletter og billetter til vintoget den 15. april.

De kan kjøpes her:

Tromsø Øl- og Vinfestival

Vintoget.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.