Da polet i 1988 lanserte den aller første juleakevitten, var målet å presentere en akevitt som passet best til tradisjonell, norsk julemat.

Gilde Juleakevitt ble umiddelbart en suksess og er i dag Norges mest solgte. Hvert år siden lanseringen har Juleakevitten med stor J blitt laget etter de samme kriteriene: Gilde Juleaquavit skal inneholde edle dråper fra alle årganger som er laget – 33 i tallet.


Nr. 12302
Gilde Juleaquavit (brennevin)
Norge/2021/40 prosent
Kr. 419,90 (basis)

Modnet to og et halvt år på fat. Dyp gylden. Duften er behagelig med karve, tradisjonelle krydder, blomster, moden sitrus og vanilje- og fattoner. Fyldig og rund smak med sødme – 8,5 g/l sukker. Også fat og tørket frukt. God lengde. Til julemat av alle slag.


Nr. 102592
Three Finger Jack Old Vine Zinfandel (rød)
USA/California/2019/14,5 prosent
Kr. 199,90 (bestilling)

En maskulin rød laget på Zinfandel ispedd bittelitt Petite Sirah. Modnet året på amerikansk og fransk eik. Dyp rød. Delikat start med bær, krydder, frukt og deilige fattoner. Smaken er fyldig med et markant krydder- og fruktpreg. Også tørt lær, vanilje og treverk (sigarkasse). Det fortsetter hele veien. En kosevin som også passer til en kjøttrett.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.