Jean-Paul Brun. Enfant terrible og en vinrebell.

Jean-Paul Brun holder til i landsbyen Charnay i den sørlige delen av Beaujolais, rett nord for Lyon. Han startet opp med 4 hektar vinmark ved inngangen til 1980-tallet og har økt til 45 hektar vinmark i dag. Det meste ligger rundt vineriet i Charnay. Han har også 20 hektar spredt på cruene Côte de Brouilly, Morgon, Moulin a Vent, Fleurie og en liten andel i Condrieu og Cote Rotie . Jean Paul Brun lager «old-style» Beaujolais, noe som skiller ham fra de fleste andre i regionen. Han lager vin på tradisjonelt burgunder vis, med gjæring i åpne kar, relativt lang maserasjon og lang lagring. Her benyttes det ingen industriell gjær eller teknikk – alt for å få frem druenes og jordsmonnets egenkarakter. Det er ikke uten grunn han kalles enfant terrible i Beaujolais.

Jean Paul Brun Fleurie 2017. Frankrike, Burgund, Fleurie. Pris kr. 269,90  Poeng 90/100

Ny årgang. Drua er selvfølgelig Gamay. Mørkerød farge med et blått skjær. Lekker duft av røde bær med fine hint av blomstereng. Smaken er fyldig, fruktig. Lever opp til duften og har en fin syre og sødme. Meget bra god ettersmak. En vin som går riktig bra sammen med lyst kjøtt. Meget bra kjøp

Jean-Paul Brun Saint-Amour 2017. Frankrike, Burgund, Saint-Amour. Pris kr. 269,90 Poeng 90/100

Ny årgang. Druene er hundre prosent Gamay. Klar, mørkerød farge. Bra duft av røde bær og noe blomster. Smaken er fyldig, fruktig med en riktig fin syre. Bra tannin. God munnfølelse En riktig bra ettersmak. Vinen går veldig bra sammen med lam. En vin med masser av kvalitet. Løp og kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.