oslo vin1California dominerer årets vinfestival i Oslo

Det er ikke bare hovedpersonen Miles i kultfilmen Sideways som elsker røde viner fra Napa Valley. Det blåser en varm vind fra Stillehavskysten over hele Europa for tiden.

Både tilbud og etterspørsel etter amerikansk kvalitetsvin øker. Og det er ikke bare på grunn av nedgang i hjemmemarkedet. Eksporten av viner fra den amerikanske solkysten økte med 64 prosent de fem årene frem til 2014. Og på tross av branner og tørke i California siste året, melder vinprodusentene om at 2015 vil bli en liten, men eksepsjonelt bra årgang.

Også Vinmonopolet har satset på californisk vin de siste årene, i takt med kraftig økning i salget her til lands. De ser en ny stil av Pinot Noir og Chardonnay fra USA som kan konkurrere med stadig dyrere Burgund-viner. Samtidig oppdager de amerikanske vinmakere som jobber med eldre, men rimeligere druer som Grenache, Cinsault, Chenin Blanc og Gamay for å skape nye, slankere viner.

Derfor får verdens fjerde største vinområde spesiell oppmerksomhet under årets festival på Tjuvholmen og Aker brygge.

IMG_4022–I år vil Oslo Vin forsøke lære deg mer om viner fra California, slik at du kan få kunnskap til å velge litt annerledes. Ikke minst blant de fine amerikanske Pinot Noir-vinene som ble så populære etter Sideways-filmen, sier prosjektleder for Oslo Vin, Torleif Høyvik.

VInfilmen fra 2004 får en egen visning under festivalen, med både smaksprøver og et møte med Claudia Schug, datteren til en av de legendariske vinmakerne i California, Walter Schug.

Norges største vinfestival er tilpasset både feinschmeckere og nybegynnere. På det store SmaksTorget, som i år er trygt plassert under tak i den nye handlegaten på Aker brygge, blir det en stor California-paviljong med et stort utvalg viner i samarbeid med California Wine Institute. Men du kan også møte produsenter og importører av viner fra resten av verden. Der kan du smake seg til både opplevelser og kunnskap om årets nyheter.

Et av Oslo Vins mest populære arrangementer er VinToget. En av grunnene til det er at passasjerene aldri blir misfornøyde med det de får smake på turen. Stasjonene nærmest kappes om å tilby den beste opplevelsen.

Også i år står konduktører klare til å ta med seg vininteresserte på rundtur på Aker brygge og Tjuvholmen. VinToget har fire avganger om dagen og tar med seg passasjerer til fire forskjellige stasjoner. På hvert stoppested står «stasjonsmesteren» klar til å servere dagens vin. Og å fortelle passasjerene om hva de får smake.

De som vil lage sitt eget smakeløp, kan besøke en av de mange serveringsstedene på Tjuvholmen og Aker brygge og be om «Hundrelappen». Da får de smake dagens festivalvin med en liten smak av stedets mat på kjøpet.

Fakta og kontaktinformasjon:

OSLO VIN

  • Fra torsdag 4. til søndag 7. februar på Aker Brygge og Tjuvholme
  • Over 100 arrangementer på 4 dager
  • Noe for enhver smak – fra uformelle vinsmakinger til vinkurs for de superinteresserte
  • SmaksTorget – smaksmesse i varme og hyggelig omgivelser med flere vinimportører
  • VinToget – en guidet tur gjennom flere serveringsteder og ulike viner

Se hele programmet på www.oslovin.no

Kilde: Pressemelding.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.