Vingårdene til Château Simian ligger på et platå med kalkstein og leireholdig jord. Perfekt for å dyrke de 13 druesortene som er tillatt i Châteauneuf-du-Pape AOC. Dette unike jordsmonnet gir vinene en elegant struktur og kompleksitet.

Den moderne historien om Chateau Simian høres nesten ut som et eventyr. Den der skjebnen gir formue til en vanlig person som belønning for deres lojale tjenester. Dette er nøyaktig hva som skjedde med Marcelle Laudret. En ung kvinne som hadde jobbet i årevis for Sophie Simian, eieren av et landsted og flere nærliggende vingårder. Da madame Simian døde i 1920 uten noen direkte familie å gi eiendommen videre til, utpekte hennes testamente Marcelle som arving. Og Marcelles etterkommere har eid eiendommen siden. Og ikke har de bare eid gården. Gjennom årene har størrelsen på eiendommen økt gjennom både kjøp og ekteskap.

Da Marcelles datter Madeleine giftet seg med Yves Serguier, en produsent fra den nærliggende Chateauneuf du Pape. Og dermed la til noen respektabelt gamle vinstokker til porteføljen. Disse Grenaches, som ble plantet i 1880, gir fortsatt noen dyrebare druer som brukes til de beste røde cuvée. Madeleines og Yves ‘sønn Jean-Pierre, født i 1957, leder fortsatt eiendommen i dag. De nåværende 26 hektarene er spredt over svært varierte jordsmonn i 4 forskjellige områder – familien eier henholdsvis 7 og 5 hektar i de klassiske sørlige Rhône-appellasjonene Châteauneuf-du-Pape og Côtes du Rhône, 9 hektar rundt domenet i Piolenc som er klassifisert som Vin de Pays. Det nyeste tillegget

Le-Traversier-Chateauneuf-du-Pape-Blanc 2022
Foto Vinmonopolet

er en 5 hektar stor tomt i Massif d’Uchaux som vitner om Serguiers dedikasjon til gamle vinstokker. I dag er Château Simian biodynamisk.

Le Traversier Chateauneuf du Pape Blanc 2022. Frankrike, Rhône, Châteauneuf-du-Pape. Pris kr. 409,90 Poeng: 92/100 Importør: Plus Vini AS

Druene er en kombinasjon av Clairette 15%, Grenache Blanc 55%, Roussanne 30%. Fin strågul farge. God duft av gul frukt, plommer og bitte litt gress. Frisk, fruktig med god fylde på smak. Vel balansert syre og sødme. Lang og god ettersmak. En vin som fungerer bra sammen med sjømat men aller best til kos. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.