Fikk navnet fra vinrankene

Det var streben etter et perfekt vekststed for Zinfandel-druen som førte vinprodusenten av Gnarly Head til hjertet av Lodi i California.

Området ligger ti mil øst for San Francisco, langs Sacramento River, i nedre del av fjellkjeden Sierra Nevada. Området har hete sommerdager og kjølige netter som gir de mest optimale forhold for modningsprosessen av druene. Jordsmonnet er sandholdig og veldrenert. Gnarly Heads vinmarker er beplantet med 35-80 år gamle vinstokker som vokser fritt og som beskjæres på en spesiell måte. Det resulterer i en slags «stokkrone» som karakteriseres av vridde kvister spredd i alle retninger. Disse kalles for Head Trained Vines eller Gnarly Heads.

Nr. 9370006

Gnarly Head Old Vine Zin (rød)

USA/California/2021/14,5 prosent

Kr. 529,90 (basis) (3 liter)

Importør: Einar A. Engelstad AS

Vel åtte deler Zinfandel samt Petite Syrah og en dash andre druer. Modnet opptil halvåret på franske og amerikanske fat. Dyp rød. Fruktig med plommer, solbær, kirsebær som sammen minner om kompott. Også krydder og element fra statene. Bløt smak med en anelse sødme og mer frukt. Tørrer også. God lengde. Til lam og hvitt kjøtt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.