En kultprodusent som i dag eies av Theresa Breuer. Vinhuset har liten produksjon og en filosofi som sier at vinen gjør seg selv uten bruk av kjemikalier og stoffer i jorda eller vinen.

Gjæringen på fat blir aldri fremskyndet eller stoppet. Det sørger de kjølige kjellerne for på vinterstid. Ved varmere vårvær starter gjæringen igjen. Filosofien er utradisjonell og for Breuer er balanse, aroma og fylde viktig. Ekstrakt og vinens egenvekt, tetthet og kompakthet, er viktigere enn volum. Vinene er konsentrerte og kompakte med god syrestruktur. Theresa mener vin er en del av kulturen slik at hennes viner er ypperlige til mat. Druene vokser blant annet i Berg Schlossberg-vinmarken. Totalt eier hun 33 hektar vinmarker.

Nr. 16925906

By Theresa Breuer Pinot Noir Rosé (rosé)

Tyskland/Rheingau/2023/11 prosent

Kr. 559,90 (bestilling) (3 liter)

Importør: Einar A. Engelstad AS

 

Det våres i bakkene og kanskje er tiden inne for en god rosévin. Laget på Pinot Noir (Spätburgunder) og tilsatt litt rødvin for fargens del. Lys rosa. Røde bær – som jordbær og bringebær – samt fersken, sitrus, gode urter og lette mineraler. God smak med fin frukt og syrer som frisker opp. Også mer fra duften. Lang ettersmak. Til sjømat og kylling. Solid femmer!

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.