Hvilket bryggeri vinner Tippeligaen 2014?

Det har vært en vårdag i Paris og noen andre europeiske byer har også hatt tendenser til vår. Derfor har NFF besluttet i sin ufattelige visdom at det snart er tid for start av Tippeligaen. Noe som har fått Godt Drikke til å spekulere hvilket bryggeri som vil vinne ligaen i år.

Helt i nord, er det Bodø Glimt som har overtatt for TIL. Om man ikke regner Carlsbergs Nordlandspils som et øl som får delta, så har vi to bryggerier igjen. Det første er Bådin, nyskapelse i Bodø og som lager noen rimelig bra brygg. Det neste er Isbjørn fra Mack som har kjempesuksess i Nordland for tiden. Kanskje noe som smitter over på spillerne på B/G ? Da må de jobbe hardt…

Brann er en del av Hansaland. Hansa har tatt seg kraftig siden forrige sesong med en ny, temmelig bra IPA. Om det hjelper på Brann stadion med svensk suksesstrener, er vel … nja, Treneren er det iallfall ikke noen feil på.

Haugesund er også en del av hansaland. At Hansa får stille med to lag har vært debattert i Godt Drikkes spalter tidligere og man kom vel aldri frem til noen endelig beslutning. Uansett, med Hansa Ipa og trenerens fulle pupp, så går Haugesund til start med fullt… friskt mot.

Lillestrøm, sorgens kapittel. Det er en naturlig forklaring på hvorfor LSK har harvet i bunnen av tabellen de siste årene. Har man bare Asina og ikke øl, så sier det seg sjøl at det går ille. Det er jo litt rart at en klubb som har vært lengst i tippeligaen, har hatt Carlton, Lillestrøm Mafiaen og rånere opp og ned Storgata ikke har et skikkelig øl.

fotball2Molde har Molde Bryggeri. Men ikke la dere lure. Selv om de har et gigantisk ølutvalg og holder øl-smakninger, så brygges det ikke en dråpe øl i rosenes by. Og det er problemet for klubben også. Etter at Ole Gunnar Solskjær forsvant så er det store spørsmålet om det er nok med Røkkes champagne og pengebinge. Godt Drikke tviler. En klubb uten øl er ikke en riktig klubb.

Hva skal man si om Odd? Triobryggeri  ble Union som ble saftkokeri. Og ikke noe feil på det. Unions Eplemost er Norges beste… men det blir ikke noe bra fotball av det. Og Lundetangen øl fortjener vel egentlig noe bedre enn middelhavsfareren  fra Odd- Jo da, jeg vet at de som alle andre forteller at de sikter mot toppen før sesongstart. Men, det blir litt som ord i vann.

Rosenborg, lenge et flaggskip i norsk fotball. Ikke for at det hjalp E.C. Dahls Bryggeri som etter mye frem og tilbake , ble en del av Carlsberg gruppen- Men, det finnes håp for bartelaget. Norges nest eldste mikrobryggeri holder til i Trondheim. Trondhjem Mikrobryggeri AS holder en høy standard og klarer spillerne å leve opp til den standarden, så finnes det håp for RBK. Men, det betinger at spillerne ikke havner i fyllearresten etter små turer i Trondheims natteliv som enkelte spillere hadde tendenser til under forrige sesong.

Det er litt for tidlig å si om Sandnes Ulf fortjener det fantastiske ølet fra Lervig Aktiebryggeri. Personlig mener jeg bryggeriet er bedre enn klubben og det er et bryggeri som så absolutt ikke er en middelhavsfarer. Og det kan man med beste vilje ikke si om Sandnes Ulf.

fotballHansa Borg er ølet som serveres i Sarpsborg og til Sarpsborg 08. Og det er ikke nok til å holde laget i ligaen. Om det er synd for Hansa Borg eller Sarpsborg 08, vet jeg ikke.

Sogndal, saftbygda preger også laget. Det er lite malt over laget. Ikke noe styrke eller noe annet spennende. Men, man kan si hva man vil om laget, det er vakkert i Sogndal.

Stabæk er tilbake. Breie i kjeften og selvfølgelig skal de kjempe i toppen ifølge den lokale reklameguruen. Uten at noen riktig tror på det. Om de skal få drikke øl med de store gutta er vel tvilsomt. Men, de har et mikrobryggeri i Asker som det er verdt å sjekke. Wettre Bryggeri AS som ble stiftet 12.12.12.

Etter mye knot, havnet Start midt på tabellen i 2013. Hvordan det går i år, er det ingen som vet. Ikke en gang menigheten. Det eneste som er sikkert, er at ølet kommer fra CB. Og det beste med CB og Start, er juleølet. Synd de ikke har noe å by på resten av året også.

I forrige sesong, gikk Aass og Haandbryggeriet av med en veldig fortjent seier. Ok, de ble godt hjulpet av et veldig velspillende Strømsgodset. Jeg tviler ikke et sekund på at både Haandbryggeriet og Aass kommer til å ha en fantastisk suksess i årets sesong også. Og da er det bare opp til laget og helle på noe styrkende og styre mot toppen. Om de kan..,

I Stavanger er det mye snakk og penger. Det er bare å se på et fantastisk stadion og alle spillerne som mislykkes så snart de kommer inn portene til Viking. Heldigvis kan man ikke påstå at Lervig mislykkes… bortsett fra å velge lag da.

tippeligaenVålerenga, et lokalt bydelslag fra Oslo… Ok, siden jeg er født i Lillestrøm så skulle det stå noe spydig her… men, det finnes en rekke bra bryggerier i Oslobyen. Da Oslo Mikrobryggeri åpnet dørene for første gang 15. september 1989 var dette første bryggerietablering i Norge på nesten 100 år. Og om Vålerenga fortjener noe så bra, vet jeg ikke. Skal jeg si noe positivt om Vif så er det at de til forskjell fra LSK har et bryggeri. Mer er det ikke å si om den saken.

Aalesund. Der har de Ringnes. Og pærebrus. Og en svensk trener. Og noen fryktelig stygge drakter. Ok, av og til spiller de bra fotball… om spillerne kommer hjem fra ferie.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.