En positiv og to triste øl.

0

Det er ikke alt øl som er genialt eller smaker spesielt godt.

To sånne øl har jeg smakt de siste par dagene. Og begge fra World Top Brewery i Yorkshire. Det første jeg smake var Wold Top Bitter. Ølet har en fin ufiltrert gyllen farge, et hvitt skum som legger seg før man får sukk for seg. Duften er kraftig preget av humle. Smaken er ikke hva jeg vil kalle balansert med alt for mye humle, altfor bittert og ikke en nytelse. Iallfall ikke for min gane.

Wold Top Angler’s Reward var en bedre opplevelse enn den forrige. Uten at det vil si at jeg syntes det var en bra øl. Det er en golden pale med en flott farge, et gyllent skum som bare forsvinner som dugg for solen. Duften er flott med nydelig humle som også dominerer smaken. I altfor stor grad. Dog ikke i samme grad som hos bitteren. Og for å være ærlig, gi meg Mack Witbier som premie enn denne ølen her.

Den siste jeg smakte, var heldigvis Berentsens Sorte Får Stout. Og det var en virkelig positiv opplevelse. En svart farge, et flott, kremig,  beigt skum. En nydelig duft av kaffe, sjokolade og røstet malt. Smaken er preget av duften, med kaffe, sjokolade og røstet malt. En flott balansert bitterhet og sødme. En god ettersmak. Jo, dette er en virkelig løp og kjøp stout. Husk å ta med sjokoladen. Den vil passe perfekt til.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.