Høstnyheter fra Ringnes.

Om Bjørnstjerne Bjørnson valgte seg april, velger jeg meg september.

Det er nå bryggeriene kommer med nye ølsorter, vinimportørene lanserer sine nye viner og bokhandlerne fyller opp hyllene med en rekke nye titler. Og det beste av det hele er at man etter en lang sommer er fylt av energi til å nyte alt sammen.

Ringnes har kommer med en rekke nye ølsorter denne høsten. Både fra hjemmebryggere og fra det store utland.

smitSmithwick’s Pale Ale

Smithwick’s ble etablert for over 300 år siden ved St Francis‘ klostret i Kilkenny. John Smithwick videreførte da en bryggertradisjon som var etablert fire århundrer tidligere av de fransiskanske munkene ved klostret. Den opprinnelige oppskriften på Kilkenny Red Ale blev laget av Smithwick’s i 1710. Da ølet blev relansert for eksport i 1985 valgt bryggeriet å kalle eksportølet for Kilkenny siden de trodde at Smithwick’s skulle bli vanskelig å uttale for ikke-engelskspråklige(!)

Smithwick’s Pale Ale er en smaksrik pale ale brygget på 100% pale ale malt, aromatiske humle og den opprinnelige Smithwick’s gjæren. Smithwick’s er Irlands mest solgte Ale og som første land i verden utenfor Irland lanserer vi nå Smithwick’s Pale Ale i Norge. Dette er en lettdrikkelig pale ale med gyllen farge, og er et øl som er ment å kunne bidra flere inn i craftkategorien. Smaken er ren lett fruktighet, moderat bitterhet og en fin finish. Rød fisk, svin, kylling, salater, pizza, pasta, krydret mat.

frans weissFranziskaner Weissbier

Franziskaner er et av Tysklands mest populære Weissbier. Navnet Franziskaner kan spores tilbake til de eldste privateide bryggeri i München, som ble grunnlagt i 1363 ved siden av et fransiskanerkloster.

Franziskaner Hefe Weissbier Helles

Et ufiltrert og naturlig sløret hveteøl med en gylden farge. Det er et forfriskende og aromatisk frans hefeøl med en pikant smak, lett krydret fruktighet og balansert bitterhet. Passer til det meste fra det asiatiske kjøkkenet, fisk, svin, kylling, salater, pizza og pasta.

Franziskaner Hefe Weissbier Dunkel

En mørkere og enda mer aromatisk Weissbier. Ølet er ufiltrert og naturlig sløret, med en dyp brun farge. Smaken er sødmefylt og aromatisk med lett krydret fruktighet og en balansert bitterhet. De lette, røstede tonene gjør at ølet passer bra til stekt og grillet kjøtt, grove pølser, svineribbe, gryteretter, ost, pizza og pasta.

 

hjemmebryggRingnes Polaris Baltisk Porter

I 2013 inviterte Ringnes til konkurranse blant Norbryggs medlemmer om å levere den beste resepten på baltisk porter. Anders Christensen og Steinar Hamre fra Trondheim stakk avgårde med seieren og fikk brygge vinnerølet på Ringnes Bryggeri i forbindelse med NM i hjemmebrygging i april 2014. Ølet har fått navnet Ringnes Polaris Baltisk Porter, og hadde premiere på fat under Bryggerifestivalen i Trondheim i begynnelsen av august. Ølet og bryggerne fikk en fantastisk mottakelse i Trondheim og vi merker allerede pågangen fra kunder som etterspør produktet.

polarisbaltHjemmebryggere.

Ringnes har mange hjemmebryggere i egne rekker og interessen for hjemmebrygging bidrar positivt til økende interesse for øl og mangfold i Norge. Det at Ringnes kan være med og også får dele av vår ekspertise er ekstra hyggelig. Dette bekreftes av de to vinnerne av Porterkonkurransen.

– Vi hadde det kjempegøy og det har vært veldig spennende og interessant å være med på prosessen. Vi har møtt mange flinke folk med dyp kompetanse, forteller Anders Christensen.

Ringnes Polaris serien er inspirert av det initiativ, engasjement og pionerskap bryggeriets grunnleggere og våre polarhelter delte og er en hyllest til Fritjof Nansens ferd over Polhavet med skuta Fram.

Ringnes Polaris Baltisk Porter har en rik smak med en fin kaffearoma, blendet med noter av rålakris, karamell, vanilje og sjokolade, samt et velbalansert humlepreg fra Stirling og Saaz. Godt å drikke alene, passer også til stekt/grillet rødt kjøtt, desserter og kaffe.

Ringnes Polaris Baltisk Porter er en limited edition som er tilgjengelig på fat hos noen utvalgte utesteder i Trondheim, Oslo, Bergen, Stavanger og Oslo fra august. Flasken vil ha en noe bredere distribusjon og vil også være i salg på Vinmonopolet fra 5. September

Ringnes Gold på egen utelivsflaske.

ringnesgoldPils er brygget på vitenskap. Det er vi i Ringnes stolte over! At Norge i dag er en «pils-nasjon» kan spores tilbake til 24. juli 1886 da Ringnes lanserte sin pils. Ringnes besluttet å satse på denne nye øl-stilen. Med ansettelsen av «Dr. Sopp» og hans kunnskaper om gjær, la Ringnes grunnlaget for pilsnerølets kvalitet og den posisjon pils har fått nærmest som «kapteinen» blant lagerøl. Som det første bryggeri i Norden, faktisk også et av de første i verden, lanserte Ringnes sin pils brygget på egen, rendyrket gjærstamme allerede i 1887. I kjølvannet fulgte også nye anlegg og prosesser for kontrollert kjøling, også her med Ringnes som en pionér. Gjennom årelang forsking og utvikling perfeksjonerte Ringnes kunsten å brygge en perfekt pils. Kanskje ikke så rart da, at Ringnes Pils er den eneste pilsner som får «thumbs up» blant øl-kyndige tsjekkere og tyskere som besøker Norge.

Ringnes Extra Gold er en norsk, sterk pils. Ølet er brygget med ekstra mye pilsnermalt som gir en fyldig, rik maltsødme med restsødme og god alkoholvarme i avslutningen. Ølet har lite fruktighet, og er perfekt balansert med humle med behagelig bitterhet. Ringnes Extra Golder et ypperlig matøl og smaker spesielt godt til krabbe, til hvit dampet fisk, til kalv, svin og til lette oster. 0,30 l flasker.

Godt Drikke kommer tilbake med smaksnotater

Kilde. Pressemelding.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.