Det var ikke bare et stort utvalg av vin i høstens store slipp på Vinmonopolet. Det er også temmelig bra utvalg av øl i bestillingsutvalget.

beer_158882De første som faller meg på leppen, er Verzet Golden Tricky en IPA fra Brouwers Verzet i Belgia. Også belgiske De Troch Lambickx fra Brouw. De Troch kan være en riktig morsom opplevelse. Iallfall for de som liker lambick.

En danske som bør smakes, er The Unbelievable Norwegian Alligator Dong Flop. Om ikke for annet enn navnets skyld. Ølet er brygget av Amager Brygghus og det norske Haandbryggeriet.

For den mere rocka av oss, så kommer Iron Maiden Trooper Red ‘N’ Black. Til forskjell fra det forrige Iron Maiden ølet, så er dette et mørkt øl og holder 5,8% alkohol.

Jeg er veldig begeistret for det svenske Gotlands Bryggeriet og da i særdeleshet Bulldog serien deres. Nå kommer Gotlands Bryggeri Bushveld Bulldog. Vinfirma Palmer har en glimrende øl-sommelier  i Beerbliotek-Black-Ale-Chilli-LabelCarolina Bodin. Og har hun funnet et øl som Beerbliotek Black Ale Chili, det også svensk, ja da vil jeg smake.

Norge.

Et øl som jeg gleder meg til å smake, er fruktølet Aja Passionate Mango. AJA fra Drammen har som regel veldig bra kvalitet og jeg er svak for det belgisk inspirerte ølet deres.

Norges eldste mikrobryggeri kommer også med en øl i denne omgangen, Oslo Mikrobryggeri Belgisk Blond og som navnet sier, så er det også belgisk inspirert. Fra Trondheim så kommer Trondhjem Mikrobryggeri Mørkredd Stout. Ut fra det jeg har smakt tidligere av Trondhjem Mikrobryggeri, så kan dette være en riktig bra opplevelse.

Også Ringnes kommer med et øl som er vel verd å smakes, nemlig Ringnes Polaris Kaffebokk. Polaris serien til Ringnes holder en riktig høy klasse.

Du kan finne mer øl i bestillingsutvalget her.

2 KOMMENTARER

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.