Vi har hatt så mange ulike ”brothers” i løpet av de siste hundre årene. Marx Brothers, Allman Brothers band og Hansen Brødrene… Men de som jeg synes er mest spennende akkurat nå, er Rings Brothers.

Weingut Rings i Pfalz består av to brødre og ei søster. Og det de har klart i løpet av de få årene de har driftet familiegården, er mildt sagt imponerende. På rekordtid ble de blant annet invitert inn i vinforeningen VDP, Verband Deutscher Prädikats- und Qualitätsweingüter, en forening bestående av Tysklands 200 beste vingårder. Og det slettes ikke uten grunn. For brødrene er virkelige ”coming stars” på den tyske vinhimmelen. Om de ikke allerede er stjerner.

Gården ble grunnlagt av Friedrich Weinsheimer i 1960. 1976 ble den overtatt av datteren og hennes ektemann Will Rings. De produserte aldri vin på flasker, men solgte alt som fatvin. Først i 2001 kan man si at moroa begynner. Da kom junior, Steffen Rings på banen. Bare 23 år gammel. I 2008 fulgte lillebroren Andreas etter. Noe av det første de gjorde, var å legge om til biologisk vinrbruk. Og fra de 10 ha. som de startet med i 2001, har de i dag cirka 30 ha vinmark. Og ikke nok med det, de har klart å gi markene sine rykte for å være blant de beste i Pfalz.

Foto: Kristin Ballovarre
Foto: Kristin Ballovarre

Godt Drikke hadde gleden av å smake en rekke av Weingut Rings viner for kort siden. Både hjemme og i Pfalz. De som er smakt og tatt med her, er de som selges på polet.

Rings Kalkmergel Riesling Trocken 2015. 86 poeng 

Lysgyllen med et lite grønnskjær. Fin duft av epler, fersken og sitrus. Smaken er tørr, frisk og fruktig. Fortsatt noe lukket, men 2015 årgangen er spennende så regner med at det blir mer åpen. Bra balanse mellom syre og sødme. Lang og god ettersmak. Passer bra sammen med skalldyr og ikke minst kos. Holder 11,5% alkohol så der kan man nyte et glass ekstra.

Rings Freinsheim Riesling Trocken 2014 88 poeng

Foto: Kristin Ballovarre
Foto: Kristin Ballovarre

Lys gul på fargen, med et lite grønt skjær. Fin duft av grønne epler, sitrus og hint av blomster. Smaken er fruktig, frisk og fyldig. Her finner man både de grønne eplene og sitrusen. Riktig bra balanse mellom syre og sødme. En fin, lang ettersmak. Meget bra kjøp.

Rings Saumagen Riesling Trocken 2014 90 poeng

Lys gulgrønn på fargen. Selv om duften fortsatt er veldig ung, så er det bra med eple, sitrus og lite hint av blomst. Frisk, fruktig og fyldig på smak. Virkelig bra balanse mellom syre og sødme. Lang, fruktig ettersmak. Passer bra som kosevin og vil fungere glimrende sammen med fisk. Vil utvikle seg ytterligere de neste årene.  Selv om den er dyr, er den vel verd pengene.

Rings Spätburgunder 2014. 87 poeng.

Rings Spätburgunder, eller Pinot noir som vi sier på norsk, har en mørk rød farge. Duften er fylt av kirsebær og hint av blomst en solskinnsdag. Smaken er elegant med røde bær, fin balanse mellom syre og sødme. Bra tannin. En lang og fin ettersmak. Passer bra sammen med lyst kjøtt eller småvilt. Et riktig bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.