Historien om Bag in Box og en spansk rødvin

Norge er storforbrukere av Bag in Box. Nesten seksti prosent av all vin som drikkes i Norge kommer på Bag in Box.

Det var Thomas Angove, eieren av Angove’s Winery i South Australia, som kom på ideen med å fylle vin i en plastpose og siden sette den i en pappkartong. I følge sønnen, John Angove, fikk faren ideen da han jaktet en enkel måte å selge større mengder vin til private og kom i tanke om de gamle geiteskinnene de oppbevarte vin i, i gamledager.

På de første bag-in-box var der ingen tappekran, men man måtte ta posen ut av pappkartongen og klippe hjørnet av posen før man kunne helle vinen i glasset. Så måtte man presse luften ut av posen og stenge den med et klips eller gummistrikk. Heldigvis så ble ideen videreutviklet av andre produsenter til den har den formen som den har i dag.

Selv om det var Thomas Angove som fikk patentert systemet, så er egentlig posen eldre. Allerede 1947 brukte amerikaneren William R. Scholle samme system til oppbevaring av batterisyre.

Faustino Tempranillo. Spania. Pris kr. 449,90  Poeng: 87/100 Importør: House of Wine AS

Druene er Tempranillo  85%, Merlot 15%. Fargen er mørkerød. Bra duft av mørke bær og noe fat. Smaken lever fint opp til duften med sine mørke bær og fat. God balanse mellom syre og sødme.  Riktig flott ettersmak. Passer fint til lam eller bare som kos. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.