Henri Bourgeois: En pioner i Sancerre-viner

I hjertet av Loire-dalen, i den pittoreske landsbyen Saint-Satur, ligger Domaine Henri Bourgeois, en vingård med en lang historie og en massiv kunnskap for å lage Sancerre-viner.

Siden gården ble grunnlagt i 1950 av Henri Bourgeois, har vingården blitt en pioner i regionen, og spiller en nøkkelrolle i å fremme Sancerre-vinenes unike karakter og kvalitet. I dag har Domaine Henri Bourgeois over 30 hektar vinmarker spredt over de beste områdene i Sancerre. Jordsmonnet, preget av kalkholdig jord og flint, gir druene en unik mineralitet og friskhet. Klimaet, preget av kjølige netter og solfylte dager, gir druene en god balanse mellom syre og fruktsødme.

Sauvignon Blanc: Sancerres dronning

Domaine Henri Bourgeois er mest kjent for sine Sancerre Sauvignon Blanc-viner. Disse vinene er preget av sin friske syre, aromatiske kompleksitet og elegante mineralitet. De gjenspeiler den unike karakteren til Sancerre.

Henri Bourgeois Petit Bourgeois Sauvignon Blanc 2023. Frankrike. (Ikke stedsangitt) Pris kr. 539,90 ( 300cl) Poeng: 87/100 Importør: Just Brands AS.

Laget på Sauvignon Blanc. Gulgrønn farge. Frisk duft av stikkelsbær, grønne epler og sitrus. God frisk og fruktig smak. Samme frukt og bær som i duften. Bra syre. Meget bra ettersmak. En vin som passer til fisk og ikke minst til kos. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.