Den familieeide vingården ble grunnlagt i 2010 og har på sine 13 hektar med 17 forskjellige druetyper, utviklet en katalog med et titall hvite og røde varianter.

Beykush har gruppert vinene sine i fire serier som alle er laget på utradisjonelle drueblandinger. En drue som går igjen er Rkatsiteli. Den er opprinnelig en georgisk variant. Toppvinene til Beykush har navn etter historiske begivenheter og områder i Ukraina. Etikettene til Artania-serien er laget av lokale kunstnere.

Beykush Artania White
Beykush Artania White

Nr. 15792601

Beykush Artania White (hvit)

Ukraina/ikke stedsangitt/2022/12 prosent

Kr. 198,60 (bestilling)

Importør: Regala AS

 

Brukt fem druer – Sauvignon Blanc, Rkatsiteli, Riesling, Chenin Blanc og Chardonnay – men den endres fra år til år. Strågul. Masse tropiske innslag, blomster, frukt, noe sødme og urter. Smaken byr på gode syrer som gir en behagelig friskhet og en del fylde. Lett bitter i en lang ettersmak. Til fisk og hvitt kjøtt. Sterk femmer!

Beykush Artania Red
Beykush Artania Red

Nr. 15873001

Beykush Artania Red (rød)

Ukraina/ikke stedsangitt/2022/13 prosent

Kr. 239,40 (bestilling)

Importør: Regala AS

 

Laget på mest Cabernet Sauvignon og Tempranillo, men også Merlot og Pinot Noir. Modnet halvåret på brukte fat. Klar rubinrød. Innbydende duft med en miks av kirsebær, rips og bringebær samt gode frukttoner, urter og en anelse sødme. Frisk med mer frukt og bringebærdrops. Gode tanniner og noe svart lakris. Behagelig avslutning. Til en kjøttrett.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.