Har du hørt om fiaskoen som ble en suksess?

0

For sånn cirka femti, seksti år siden ble Fiasco-vinen fra Chianti med sine bastbeholdere solgt i «bøtter og spann» over hele verden. Og for oss som har nådd en anstendig alder husker dem som lysestaker i både restauranter og på diverse hybler.

Fiaskoen var det en glassblåser i Toscana som skapte. Han blåste for hardt og med et var «il Fiasco» skapt og kanskje det største symbolet for vin fra Chianti. I takt med at man solgte mer og mer vin, sank også kvaliteten på vinen og med dårligere kvalitet, så forsvant bastflaskene fra hyller og hybler og ble en ekte fiasko.  Men, heldigvis for oss som er litt nostalgisk, så har det toskanske vinhuset Cantina Sorelli kommet med en bastflaske med riktig bra vin.

Sorelli Chianti 2020. Italia , Toscana , Chianti. Pris kr 145,- Poeng 86/100

Druene er Sangiovese 80%, og like deler Canaiolo og Colorino. Fin rubinrød farge. Duft av røde bær og kirsebær. Hint av urter. Smaken er fyldig, god fruktig friskhet. Meget godt balansert. Lever opp til duften med sine kirsebær. God tannin. En lang og god ettersmak. Perfekt vin til pasta og til kos. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.