Vinene fra Gunter Künstler i Rheingau, har en tendens til å forsvinne fra polet som dugg for solen. Men heldigvis så finnes det fortsatt noen på lager.

Familien har eid og drevet vingården Künstler helt siden 1648. Røttene var i den lille byen Untertannowitz i dagens Tsjekkia. Sånn cirka 80 kilometer nord for Wien. Etter andre

Gunter Künstler

verdenskrigen, som så mange andre med tyskklingende navn, ble familien utvist fra Tsjekkoslovakia. Først 1965 fikk Franz Künstler retablert Weingut Künstler. Da i Hochheim  am Main i Rheingau i Tyskland.

Sammen med sin hustru Monika, overtok Gunter Künstler driften av gården i 1992. Siden overtagelsen, har Gunter Künstler kjøpt vinmarker blant annet i Rudsheim med  0,3 ha i Berg Rottland og  hele 0,1 hektar vinmark i Berg Schlossberg samt 1,5 ha. i Assmannshausen. Totalt har de nå 48 ha.

Det beste med Gunter Künstler, er hans usnobbete tilnærming til sine viner og hans store kjærlighet til håndverket. Og man tror ham når han forteller at vinene hans er like mye hjerte og lidenskap som kunnskap.

Künstler Rüdesheimer Berg Schlossberg Riesling Trocken GG 2016. Tyskland, Rheingau. Pris kr. 359,90 Poeng:  93/100

En ung gulgrønn farge. Frisk duft av lime, epler med hint av fersken og blomster.  En frisk og fruktig smak. Meget god fylde.  Lever opp til duften med gule epler. En frisk syre balansert av fin sødme.  En veldig bra ettersmak. En vin som passer til lyst kjøtt og hvorfor ikke til

fenalår? Meget bra kjøp.

Künstler Riesling Trocken 2017. Tyskland, Rheingau. Pris kr. 164,80 Poeng:  88/100

En gulgrønn farge. Klassisk duft av sitrus, epler med hint av vinbergsfersken og blomster. Smaken er frisk og fruktig. Har på tross av sin ungdom en fin fylde, bra syre og er riktig bra balansert. En tørr og elegant ettersmak. Passer veldig bra sammen med fisk og lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.