Ukens rimelige viner er alle sammen lagt på drua Pinot Noir.

Lette og spennende viner. Viner som passer fint sammen med lette retter. Noe kanskje noen og enhver av oss har behov for etter julen.

A’Terra Pinot Noir 2018. Italia, Sicilia, Terre Siciliane. Pris kr. 130,10 Poeng 85/100

Bare for å si det, her er det masser av vin for pengene. Fin klar rød farge. Duft av røde bær og små hint av plommer. Fruktig og rund på smak. Lever bra opp til duften med røde bær. Meget bra balansert og bra tannin. Lang og god ettersmak. Passer fint sammen med lyst kjøtt. Løp og kjøp.

Matua Marlborough Pinot Noir 2017. New Zealand, Marlborough. Pris kr. 148,90  Poeng 85/100

Ny årgang. Fargen er elegant, rød. Fine dufter av røde bær og hint av blomster og urter. Frisk og fruktig med noe sødme på smak. Rund og bløt. Bra balanse mellom syre og sødme. En riktig bra ettersmak. Passer fint sammen med kylling. Meget bra kjøp.

Villa Wolf Pinot Noir 2016. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 149,90 Poeng 85/100

Ung, lys rødfarge. Fin duft av røde bær og et aldri så lite hint av fat. Frisk med en bra fylde. En deilig saftig munnfølelse. God balanse mellom syre og sødme. Fin tannin. En god og tørr ettersmak. En vin som vil passe glimrende sammen med torsk eller lyst kjøtt. Selv vil jeg nok nyte den sammen med gode venner en lørdag ettermiddag sammen med valnøtter og latter. Meget godt kjøp.

Most Wanted Pinot Noir 2016. New Zealand, Hawke’s Bay, Central Hawke’s Bay. Pris kr. 159,90 Poeng 84/100

Lys rød på farge. Fin duft av røde bær med små hint av plommer. Frisk, fruktig med bra fylde på smak. Lever opp til duften. Bra balansert syre og sødme. Fin tannin. Bra ettersmak. Passer bra sammen med fisk og lyst kjøtt. Bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.