4487.700Gul brus er en stor påskefavoritt. 15 prosent av all gul brus vi kjøpte i fjor, var til påske.

– Det er sterke følelser knyttet til påskebrusen. De siste årene har den fått et kraftig oppsving, enten den heter Asina, Solo eller Fanta, sier prosjektleder Hege Ramseng i Bryggeri- og drikkevareforeningen.

Salget av brus til påske har økt i flere år, og i fjor gikk det like mye gul brus ut fra butikkene hver dag de siste dagene før påske som det gjør i en hel uke ellers i året.

De tre ukene rundt påske sto for hele 14,9 prosent av hele årsomsetningen av gul brus i fjor, ifølge analyseselskapet Nielsen.

Klassikere

Påsken har flere sterke symboler innen mat og drikke i Norge, som egg, appelsin, Kvikk Lunsj og gul brus.

– Påsken handler om å kose seg med familie og venner, enten man blir hjemme eller reiser bort. Vi ser en tredobling av omsetningen av gul brus til påske, og at gul brus har fått en naturlig plass når familien samler seg, sier kommunikasjonssjef Vibeke Hansen i Coca-Cola Enterprises, som produserer Fanta.

Det satses stort på Fanta denne påsken, og målet er å spre påskehygge med konkurranser, familiespill og påskemoro.

Landets mest populære påskedrikk, Solo, fyller 70 år neste år. I fjor gikk det unna 5,4 millioner liter i mars og april, en økning på 36 prosent fra året før.

– Å sitte i solveggen ned nistepakke og Solo, det er selve påskedrømmen for mange, mener kommunikasjonssjef Nicolay Bruusgaard i Ringnes.

Høysesong

Mens man for lenge siden dro på tur med glassflasker, gikk utviklingen etter hvert over til store plastflasker i påsken. Nå foretrekker mange mindre enheter, både i plast og aluminium.

– Vi ser at folk supplerer flaskene med bokser. Det er ikke minst praktisk når man skal på hyttetur, sier kommunikasjonssjef Bruusgaard.

Påsken er høysesong for brusprodusenter over hele landet. I fjor falt påsken første uke av april, og dermed var det meste av brussalget til påske unnagjort i mars.

Det ble solgt mer brus i mars i fjor enn i alle sommermånedene.

– Sommerstid er brussalget veldig væravhengig, og i fjor var ikke sommerværet spesielt bra.  Det var kun i desember det gikk ut mer brus fra våre produsenter enn i mars, og det forteller hvor sterk denne påsketradisjonen er blitt, sier Hege Ramseng.

Kilde. Pressemelding fra  Bryggeri- og drikkevareforeningen

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.