Lammestek og øl

Det har dukket opp noen spørsmål om hvilket øl som passer best til lammesteken.  Som alltid, kommer det an på hvordan du lager steken. Om du lager en tradisjonell norsk lammestek, så er det Bayer og Bock som gjelder.

Om jeg skulle velge Bayer øl, så ville jeg nok plukke med meg en Mack  Bayer.

Ølet har et flott skum som holder lenge. Fargen er en fin dyp kobber. Duften er litt søtlig frukt og karamell.. Ølet har en fyldig følelse, er avrundet med mye bløthet. Det er en meget fin lang smak i avslutningen.

Mack sin bayer har lite humlepreg og et behagelig kullsyrenivå. Først og fremst er dette et meget godt øl til mat, men det er også en god øl til å kose seg med. Fås i supermarkedene.

Om det jeg vil drikke bokkøl, så er det to alternativ. Frydenlund eller Aass. Personlig vil jeg nok velge Aass Bock. Et øl som har høstet mye annerkjennelse. Også internasjonalt.

Fargen er nydelig rødbrun. Har et flott skum som nesten kan spises med skje.  Duften er helt riktig søtlig med en anelse malt og 1363878178Aass-bock--2--80x157karamell og kanskje litt sitrus?

Smaken er mektig med et hint krydder. En nydelig sødme og som vil kle en hvilken som helst lammestek.  Ølet kan kun kjøpes på polet.

Egentlig er det litt rart at vi spiser lam i påsken, da det ikke er lammesesong nå. Det er blitt hentydet at det er en religiøs tradisjon og det er det nok. Men ikke i Norge. Rent faktisk er det så at slakteriene for en del år siden hadde ekstremt mye lam på lager. Det ble skapt en reklamekampanje som var tett inntil genial og vips, så er lam en norsk påsketradisjon.

2 KOMMENTARER

  1. Enig i at Bayer vil fungere bra. Men man kan godt tenke litt utenfor boksen også. Viktig å tenke på hvor kraftig (søt) sausen er og hvilket tilbehør du velger; i min familie krangler vi alltid om tyttebær eller mint-gele er det beste! Avhengig av helheten kan flere alternativer fungere veldig bra, som også er litt mer spennende enn en bayer. Tenker først og fremst på en Amber ale, Brown ale og belgiske brune (dubbel). Her er min anbefaling til lammekoteletter: http://henning58.wordpress.com/2012/10/25/bakte-lammekoteletter-med-rotgronnsaker/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.